Началото на Аустрелиън Оупън официално беше поставено и в един

...
Началото на Аустрелиън Оупън официално беше поставено и в един
Коментари Харесай

Първата победа в Мелбърн е факт: Пегула прелетя през световната №143 за само 58 минути

Началото на Аустрелиън Оупън публично беше сложено и в един от откриващите мачове за тазгодишното издание на конкуренцията в Мелбърн имахме опцията да следим международната номер 3 Джесика Пегула, която считана като евентуална любимка за спечелването на трофея. Пътят за американката започва със конфликт против непретенциозната Жаклин Кристиян, която WTA-1000 шампионката преодоля за единствено 58 минути на корта - 6:0 6:1. С триумфа си международната номер 3 продължава напред към втория стадий на надпреварата и ще срещне една всред Алиаксандра Саснович и 15-годишната сензация Бренда Фрухвиртова, която преодоля квалификациите.

Пегула още от дебютните минути на дуела направи нужното, с цел да наложи волята си на корта, което ѝ разреши чрез длановия си удар да управлява темпото на игра и четвърт час след началото фаворитката към този момент разполагаше с пробив задатък в актива си. Американката обаче не спря дотук и продължи да притиска по всякакъв начин международната номер 143, като въпреки и да грешеше в някои обстановки, то в основните такива беше безупречна и съумя да " върже геврек " на противничката си в откриващия сет.

Във втората част аутсайдерката опита незабавно след паузата да се оправдава за показаното досега, като повиши доста интензитета в дейностите си и доближи до поредност от брейкболи. Световната номер 3 в същото време образно даже не се трогна от протичащото се, при което още веднъж подвигна оборотите и разликата в класите за следващ път излезе на пиадестала, откакто тя усили серията си в срещата на 9 следващи гейма - 3:0. До края на конфликта Кристиан въпреки всичко откри сили, с цел да се разпише в резултата, само че Пегула остана все по този начин целеустремена по пътя към успеха, като по никакъв метод не можеше да бъде спряна, и с представянето си загатна, че триумфът ѝ над Ига Швьонтек по време на United Cup надалеч не е плод на случайност.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР