Началото на 2024 година донесе минирекорд за криптопазра - цената

...
Началото на 2024 година донесе минирекорд за криптопазра - цената
Коментари Харесай

Честита крипто Нова година - биткойн мина 45 хил. долара

Началото на 2024 година донесе минирекорд за криптопазра - цената на Bitcoin мина 45 хиляди $ - равнище, което последно бе достигнато през април 2022. Този напредък се свързва с предстоящото утвърждение на, прочут като спот Bitcoin ETF.

От 1 януари, когато цената на Bitcoin беше към 42 хиляди $, биткойн означи растеж над 7% за последните 24 часа и над 175% за последната година съгласно данни от CoinMarketCap. Това съставлява забележителен растеж по отношение на цените, достигнати през 2023 година, и открива нов годишен връх за актива единствено два дни след началото на 2024 година. Миналата година също стартира с растеж и доста упования биткойн да се възвръща от рецесиите, като цената му не спря да пораства.
Ръстът на биткойн от началото на годината
Спекулациите, че, са главният катализатор за това придвижване на пазара. Според отчет на Reuters, оповестен през уикенда, организацията може да стартира да уведомява издателите на ETF още през днешния ден. Целия криптопазар също е повишен в доларова стойност от началото на годината, като криптовалути като Ethereum, Solana, Avalanche, Cardano и Polygon са скочили с сред 5 и 10%. Скоро се чакат повече вести и за

Пазарните коментатори остават разграничени по отношение на евентуалното влияние, което утвърждението на ETF ще има върху цената на биткойн в кратковременен проект. Анализатори от платформата за търговия с криптоопции Greeks.live настояват, че Bitcoin няма да преживее забележителен растеж в деня на утвърждението заради намаляващата волатилност на Bitcoin вариантите. От друга страна, трейдъри в X споделят друго мнение. Скот Мелкър, инфлуенсър който има над 925 000 почитатели, съобщи, че Bitcoin сега образува " позитивна графика " след месец на консолидация при цени към 40 хиляди $.
Реклама
Мелкър планува, че Bitcoin може да доближи до 54 хиляди в дните след евентуалното утвърждение от SEC. Междувременно съветникът на VanEck Габор Гурбакс предвижда, че първите дни на спот биткойн ETF ще се смятат за " разочароващи " от по-широките пазарни стандарти, само че в последна сметка има вяра, че продуктите ще привлекат притоци на стойност трилиони долари през идващите няколко години. Daily

Breaking out of the bull pennant after nearly a month of consolidation. The target based on the measured move from the length of the flag is roughly $54,000.

Targets rarely hit, anything can happen. But that`s what the chart says.

- The Wolf Of All Streets (@scottmelker)
Реклама
Със цената на Bitcoin се усили и цената за държане на дълги позиции в пазара на безсрочни фючърси. Според последни данни от Matrixport финансирането на такива позиции е по-скъпо от всеки път, като междинните световни ставки за финансиране доближават рекордните 66% на годишна база.

Перпетуалните фючърси, които са безсрочни финансови принадлежности, употребяват специфичен механизъм за финансиране, с цел да поддържат тяхната цена в синхрон с настоящата пазарна стойност на Bitcoin. Когато ставките за финансиране са позитивни, това значи, че вложителите, които залагат на растеж на Bitcoin (дълги позиции), заплащат на тези, които залагат на рухване (къси позиции), с цел да поддържат своите вложения. Ако ставките са негативни, обстановката е противоположна.

Маркус Тилен от Matrixport разяснява, че рекордните ставки за финансиране са явен знак, че вложителите остават оптимистични и се надяват на бързото утвърждение на Bitcoin ETF. Той акцентира, че високите ставки за финансиране се поддържат и през празничния интервал, което е индикация за устойчивия бичи тренд на пазара. " Изненадващо ставката за финансиране на Bitcoin остана висока през празничния интервал, което демонстрира, че криптотрейдърите са останали доста оптимистични и чакат скорошно утвърждение на Bitcoin ETF ", отбелязва Тилен пред Coindesk.

Тази публикация не съставлява финансов съвет и е предопределена единствено за осведомителни цели. Разберете за какво цифровите валути на централните банки стават все по-голям фактор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР