Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски,

...
Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски,
Коментари Харесай

Шефът на ВМА ген. Мутафчийски с признание за грижите за пострадалите при атентата в Сарафово

Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS бе отличен от еврейската общественост у нас за приноса му в битката с COVID-19 и в символ на благодарност за грижите за потърпевшите при атентата в " Сарафово " през 2012 година

Той се включи в световната акция на международния еврейски конгрес НИЕ ПОМНИМ, с която всяка година се отбелязва Международния ден за удостояване паметта на жертвите на Холокоста.

Проф. бе измежду първите лекари, които оказаха помощ след злокобния терористичен атентат в „ Сарафово”, лишил живота на 5-ма израелци и един българин, като с помощта на него и на лекарите от ВМА и „ Пирогов” бяха избавени тежко потърпевшите от атентата, разяснява доцент доктор Александър Оскар.

В знак на благодарност за напъните в битката с COVID-19 в България Организацията на евреите в България “Шалом” подари на военачалник специфична сребърна монета с лика на Димитър Пешев, отсечена от монетния двор на Българска народна банка във връзка на 60-ата годишнина от спасявенето на българските евреи.

Началникът на ВМА изрече своята признателност за признанието по време на среща с водачите на еврейската общественост и посланика на страната Израел в България Н. Пр. господин Йорам Елрон.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР