Началникът на Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/ Валерий Залужни е

...
Началникът на Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/ Валерий Залужни е
Коментари Харесай

Началникът на украинския Генщаб дари $1 млн. на армията

Началникът на Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/ Валерий Залужни е получил 1 млн. $ завещание от американеца от украински генезис Грегъри Степанец. През януари той е дарил цялата сума на украинската войска, написа The New York Times, като се базира на фамилията на Степанец. Информацията е доказана и от пресслужбата на ВСУ.

От обществено налични данни излиза наяве, че Грегъри Степанец е умрял през октомври 2022 година The New York Times не прецизира дали главнокомандващият е бил родственик или даже прочут на донора.

The New York Times оповестява още, че през 2022 година националната банка на Украйна е събрала над 500 млн. $ дарения от компании и жители в интерес на ВСУ. За филантропична помощ са били дарени още към 20 млн. $.

Едни от най-големите частни начинания за събиране на пари за армията са фондът " Върни се жив " и фондът на Сергей Притула, които са събрали над 200 млн. $. Фондът на Притула се прочу, когато закупи спътник и бронетранспортьори за армията. Събрани бяха пари и за дронове " Байрактар ", които турският производител по-късно подари на Украйна.
ТЕМА преди 50 минути 331 преди 12 часа 2272 преди 20 часа 455
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР