Началникът на сектор Културно-исторически ценности в Националната полиция Ангел Папалезов

...
Началникът на сектор Културно-исторически ценности в Националната полиция Ангел Папалезов
Коментари Харесай

Аферата с антики! Защо обвиниха висш полицай

Началникът на бранш " Културно-исторически полезности " в " Националната полиция " Ангел Папалезов е с обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на антики. Това заяви бТВ, базирайки се на свои източници.

Акцията на прокуратурата в Главна дирекция „ Национална полиция ” тече от нощес. Претърсен е бил кабинета на шефа й, както и този на Папалезов дружно с дома му. Образувано е досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за трафик на културно-исторически полезности.

Ангел Папалезов, който е роден на 15 февруари 1977 година в Златоград, приключва Академията на Министерство на вътрешните работи през 2001 година Работил е в секторите " Престъпления, свързани с МПС ", " Престъпления против собствеността " и " Културно-исторически полезности " в Столична дирекция на вътрешните работи. От 2010 година е шеф бранш „ Културно-исторически полезности “ при Главна дирекция „ Национална полиция “.

бТВ твърди, че проверяващите имали оперативна информация за връзка сред Папалезов и Васил Божков.

Призовани на разпит в прокуратурата са новите шефове на ДАНС и ГДБОП.

Късно нощес пред уеб страницата bird.bg служебният министър Бойко Рашков разяснява, че прокуратурата е влезнала в Министерство на вътрешните работи и прави обиски, като задачата е да се прикрие истината за подслушванията на политици.

От прокуратурата разясниха, че прецизно съблюдават закона. „ Не ме карайте да разясня неистинен изказвания, изказани от политическо лице в предизборната конюнктура. Прокуратурата не може да спре да работи, единствено, тъй като на някои не му харесва това “, сподели представителят на основния прокурор.

„ Прокуратурата прецизно ползва закона, чака взаимоотношение от всички правоохранителни ортани в битката с престъпността,  тъй като това е в полза на българските жители.

За следващ път дублирам, че прокуратурата няма да разреши да бъде въвлечена в политически борби “, добавя тя пред Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР