Началникът на полицейското управление в сръбския град Суботица, близо до

...
Началникът на полицейското управление в сръбския град Суботица, близо до
Коментари Харесай

Над 200 нелегални мигранти са намерени на сръбската граница с Унгария

Началникът на полицейското ръководство в сръбския град Суботица, покрай границата с Унгария, Ивица Ивкович сподели през днешния ден, че полицейски чиновници са разкрили повече от 200 мигранти и са конфискували несъмнено количество оръжие и муниции в акция тази нощ, заяви сръбската телевизия РТВ.

„ Резултатите са повече от положителни. Намерени са повече от 200 мигранти и обичайно количество муниции и оръжие: 8 автоматизирани пушки, 1 карабина, 2 револвера, голям брой муниции с друг диаметър, както и 12 радио връзки, употребявани за укриване на хора “, означи Ивкович за РТВ.

Той уточни, че акцията на сръбското министерство на вътрешните работи е почнала в 3:00 ч. сутринта в гористото пространство край Суботица, обхващащо 6800 хектара. В осъществяването на акцията са били включени общо 800 чиновници от всички единици и запаси на министерството – Специалната антитерористична единица, жандармерията, Службата за престъпна полиция, полицията за интервенции, граничната полиция и представители на полицейското ръководство в Суботица.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Братислав Гашич и кметът на Суботица Стеван Бакич също посетиха чиновници на Министерство на вътрешните работи на място, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това е най-голямата акция, реализирана до момента в Суботица, където и в предходните дни чиновници на вътрешното министерство организираха акции, като изпращаха в приемни центрове от 70 до 100 мигранти всеки ден.

Акциите бяха провокирани от множеството въоръжени конфликти сред самите мигранти, в които имаше и ранени и починали хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР