Началникът на Пети отдел в македонската служба за сигурност и

...
Началникът на Пети отдел в македонската служба за сигурност и
Коментари Харесай

Гърция арестува македонски разузнавачи, издирвани от Скопие за незаконно подслушване

Началникът на Пети отдел в македонската работа за сигурност и негов зависещ, търсени от Интерпол, са задържани в Солун, оповестиха телевизия " Телма " и електронното издание МКД. Официална информация се чака в петък дружно с екстрадицията им. Според гръцки медии двамата, с подправени паспорти, са хванати на летището в Солун в опит да отлетят за Будапеща.

Горан Груйевски, шеф на отдела за следене на връзките в Управлението за сигурност и контраразузнаване (УБК), и неговият зависещ и бивш заместител Никола Бошкоски се укриха, откакто съдът разпореди със забавяне те да бъдат задържани поради абсурда с всеобщите подслушвания по време на ръководството на ВМРО-ДПМНЕ.

Те бяха измежду 94 души, против които Специалната прокуратура съумя да повдигне обвинявания, преди да изтече мандатът, който ѝ дава опция да го направи, по-рано тази година. Срещу двамата има обвинявания, че са унищожили специфични разследващи средства, с цел да прикрият следите от интервенции по подслушване, и са нанесли вреди на страната в размер 1.4 млн. евро.

Бягството им от правораздаването повдигна въпроса са незадоволителните пълномощия на Специализираната прокуратура, чиито претенции за задържане минават през усложнена процедура. Груейвски се счита и за доближен на някогашния шеф на УБК (и братовчед на някогашния министър председател Никола Груевски) Сашо Миялков, който напусна поста си, откакто се развихри абсурдът.

Управляващите сега социалдемократи пък заговориха за връзките сред съда, полицията и разследващите служби, създали допустимо те да се укрият. " Очевидно е, че става дума за... връзки сред прокуратурата, съда и структурите на предходната власт, които разрешиха такова бягство, овакантяване на страната на тези две лица. Затова вярвайте, че продължаваме (следствената работа) и ще стигнем и до други лица, които са помогнали за бягството им, " сподели неотдавна вътрешният министър Оливер Спасовски.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4581)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР