Началникът на отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение д-р

...
Началникът на отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение д-р
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Затвориха реанимацията на МБАЛ-Пазарджик

Началникът на отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване доктор Димитър Иванов, 34-годишна здравна сестра и 53-годишна санитарка от същото поделение са новите инфектирани с коронавирус от регионалната болница в Пазарджик. Това заяви представителят на здравното заведение Мариана Димитрова, представена от 24 часа.
ОРАИЛ на МБАЛ-Пазарджик е единственото изцяло оборудвано поделение по реанимация в региона и в него се лекуват най-тежките случаи от пазарджишки район. И тримата инфектирани медицински служащи са на домашно лекуване. След приемане на резултатите от националната референтна лаборатория в болничното заведение неотложно е направен проект за дезинфекционни мероприятия за предварителна защита на личен състав и пациенти от разпространяване на зараза. Извършена е съществена стерилизация на ОРАИЛ-чист бранш, ОРАИЛ-COVID-19 бранш, Инфекциозно поделение без заболели от ковид и секторът с заболели с потвърден ковид. Интензивното поделение е сложено под 24 часова карантина. Предстои съществена стерилизация на цялата болница.
Днес от МБАЛ-Пазарджик са изпратени нови 43 проби за проучване. 13 от тях са на медицински личен състав от ОАИЛ и 13 на работещи в Инфекциозно поделение. Изследват се и 11 медици от второ вътрешно поделение. За проучване са изпратени и по две проби на пациенти от Инфекциозно поделение, Първо вътрешно поделение и Второ вътрешно поделение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР