Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната
Коментари Харесай

Проведоха се срещи на политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната с командира на Военноморското командване на НАТО вицеадмирал Кийт Блънт

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на защитата Йордан Божилов се срещнаха през днешния ден, 9 май, с командира на Военноморското командване на НАТО вицеадмирал Кийт Блънт, който е на публично посещаване в страната ни до 11 май.

По време на диалозите беше разисквано изменението на средата за сигурност в Черноморския район и произлизащите от войната в Украйна закани за страните-членки на НАТО в морския домейн.

Вицеадмирал Блънт беше осведомен с настоящите процеси, свързани с развиването на отбранителните качества на Въоръжените сили на Република България. Разгледани бяха също дейностите и стадиите по построяването на спомагателен защитителен капацитет на Алианса за усилване на военното наличие по източния фланг, както и 360-градусовия метод за реагиране при закани във всички домейни.

Акцент беше подложен върху предното наличие на НАТО в Черноморския район. Съвместяването на националните качества в морския домейн с груповите механизми за защита откри отзив при разискването на създаване на морски координационен център във Варна като част от структурата на силите на Алианса по източния фланг. Изтъкната бе нуждата да бъдат продължени вложенията в защитата на национално равнище като се поддържа непрекъснат баланс сред опциите на страната и потребностите на типовете въоръжени сили.

Визитата на вицеадмирал Блънт ще продължи на следващия ден във Варна, където той ще се срещне с командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР