Началникът на Митници“ е назначен от Асен Василев лично, с

...
Началникът на Митници“ е назначен от Асен Василев лично, с
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Контрабандните канали не могат да съществуват без протекция на високо ниво

„ Началникът на „ Митници “ е назначен от Асен Василев персонално, с негова заповед. Това са вериги, които не могат да съществуват без протекцията на всички по висшите етажи на ръководството. “

Това коментира в предаването „ Лице в лице " зам.-председателят на „ ИТН “ Тошко Йорданов за корупцията в Агенция „ Митници “. Той оглави краткотрайната комисия в Народното събрание, която ще ревизира активността на митинците. 

КПКОНПИ има остаряло управление, само че към този момент са назначени чиновници в проверяващото звено. Това е проблем, добави той

„ Всички знаем, че има канали и за трафик на опиати, и на цигари, и на алкохол и по тази причина имаме съображение да считаме, че тук има тежка корупция, тъй като съдът, откакто гледа в събота мярката за неотклонение на тримата, одобри, че има задоволително доказателства да им наложи най-тежката такава и да останат в ареста. Ако имаше подозрения, в случай че доказателствата бяха леки, евентуално мярката щеше да е по-лека: някаква подписка или пък домакински арест “, изясни още той. 

Йорданов сподели няколко фотоси, изтекли по медиите, за които към момента не е доказано публично дали са манипулирани, които съгласно него демонстрират по какъв начин работи един контрабанден канал. 

Познава ги и господин Рашков, който има аргументи за това, сподели министър председателят

Сред тях бяха снимката на Кирил Петков с един от задържаните, тази от вкъщи на на Бойко Рашков, както и две фотоси на Живко Коцев с един от контрбандистите. 

Снимка: bTV

Той изясни още, че от Комисията ще ревизират дали е имало разработки от ДАНС и дали ще бъде стартирана процедура за лишаване на достъпа до класифицирана информация на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и на шефа на Агенция „ Митници “ Петя Банкова.

„ Доколкото е допустимо обратно да се върне лентата, ще се върне. Включително и по времето на Бойко Рашков този канал е съществувал, а той се е снимал с тези двамата в дома си. Въпросът е дали имаме данни основният секретар на Министерство на вътрешните работи и тази госпожа Банкова да са заявили тези познанства, тъй като по закон би трябвало да ги декларираш. Дори да не знаят, че те са контрабандисти, те са длъжни да го заявяват. Включително и подаръците, “ сподели още той. 

Според Йорданов Комисията ще потърси информация и дали министър председателят в оставка Николай Денков и финансовия министър Асен Василев са оказали напън под някаква форма за подадената оставка на Живко Коцев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР