Началникът на кабинета Лена Бориславова е изпратила паметна записка за

...
Началникът на кабинета Лена Бориславова е изпратила паметна записка за
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Петков си е позволявал да води договорки за Северна Македония

" Началникът на кабинета Лена Бориславова е изпратила паметна бележка за среща сред еврокомисаря по разширение на Европейски Съюз Оливер Вархеи и зам.-министъра на външните работи Васил Георгиев от 31 март. Бележката е датирана от 1 април ", съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов от парламентарната естрада.

„ Бих желала да изразя надълбоко удивление в съдържащото се в паметната записка по отношение на срещата с комисар Вархеи за битие на сделка, за което управлението Министерство на външните работи не е известено “, цитира Йорданов хипотетичната паметната записка.

Йорданов разкри, че след тази среща Петков по-късно е бил " гневен ", тъй като тази записка е изпратена до съветника на президента Димитър Стоянов и посланици. Премиерът е изчел на глас тази записка за срещата с Вархеи. Има 8 неща, които е споделил пред него министър-председателят, съобщи депутатът.

Йорданов добави, че депутатите ще видят паметната записка в засекретеното деловодство.

" Външният министър прави възражения, че това не е контрактувано. И Петков е споделил: " От това излиза наяве, е съм народен изменник, желая оставката на този, писал записката и на зам.-министъра ", споделя още Тошко Йорданов.

" Министър-председателят Петков си е разрешавал да води сделки и да поема задължения за Северна Македония, а не „ проксито “ му Весела Чернева ", съобщи още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР