Началникът на Икономическа полиция Пазарджик Неделка Преждарова е била заловена

...
Началникът на Икономическа полиция Пазарджик Неделка Преждарова е била заловена
Коментари Харесай

Срамота! Сгащиха шефка на Рашковата полиция в сериозно престъпление

Началникът на Икономическа полиция Пазарджик Неделка Преждарова е била хваната да краде козметичен артикул от аптека в регионалния град. Случаят е от преди месец, оповестиха за БЛИЦ проверяващи. Стойността на продукта не е висок, само че кражбата е закононарушение от чиновник с висок чин.

Своеволното прибиране на козметиката е било снимано от камера в аптеката, сигналът бил подаден в отдел Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи. От там провели следствие и установили, че Преждарова фактически е крала. В полицията в Пазарджик е формирано дисциплинарно произвеждане за тежко дицсиплинарно нарушаване. Сезирана е и прокуратурата.

Дали Преждарова ще бъде уволнена, ще стане ясно откакто завърши производството, само че за сходно нарушаване законът планува уволняване. В момента шефът на Икономическа полиция е в болничен.

Колеги на Преждарова са в шок, разказват я като сериозен и съзнателен чиновник, който в никакъв случай преди този момент не е правил издънки. Някои от сътрудниците й считат, че тя може да е клептоман и самите те да не са знаели.

Преждарова е с добър престиж в град. Тя е преподавател по специалност, само че преди време стартира като дознател в системата на Министерство на вътрешните работи и последователно стига до длъжността, която в този момент заема.

По-късно от полицията прецизираха, че със заповед на министъра на вътрешните работи е формирано дисциплинарно произвеждане против управителен чиновник /началник на сектор/ в ОДМВР-Пазарджик за осъществено тежко дисциплинарно нарушаване. В Дирекция „ Вътрешна сигурност “-МВР е постъпил сигнал за осъществена кражба от търговски обект – аптека в гр. Пазарджик.

След извършеното следствие било открито, че създател на действието е чиновник в Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в гр. Пазарджик на управителна служба – шеф на бранш. След като казусът е докладван по открития ред министърът на вътрешните работи е разпоредил осъществяването на дисциплинарно произвеждане за осъществено тежко нарушаване на служебната дисциплинираност.

Нарушени са разпоредбите и нормите на Етичния кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи и с дейностите си служителят е уронил престижа на службата. Успоредно с това материалите по случая са изпратени от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на прокуратурата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР