Началникът на Генералния щаб на руската армия Валери Герасимов и

...
Началникът на Генералния щаб на руската армия Валери Герасимов и
Коментари Харесай

НАТО и Русия обсъждат предотвратяване на военни инциденти?

Началникът на Генералния щаб на съветската войска Валери Герасимов и командващият Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа Къртис Скапароти ще се срещнат до края на април и ще обсъдят ограниченията за попречване на военни произшествия в изискванията на увеличаващо се напрежение . Това съобщи дипломатически източник от Брюксел, представен от ТАСС.
„ Подготовката за срещата на генералите Герасимов и Скапароти приключва, срещата е планувана за този месец. Основната тематика на техните диалози ще бъде предотвратяването на военни произшествия, провокирани от вероятната погрешна трактовка на дейностите на Русия и НАТО във военната сфера . Тези контакти са изключително значими в изискванията на възходящо напрежение “, оповестява източникът.
В централата на НАТО в Брюксел и в щаба на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа не потвърдиха информацията за времето и тематиката на срещата , само че подчертаха, че Алиансът се стреми да поддържа открити военни контакти с Русия, отбелязва още БГНЕС.
„ НАТО и Русия поддържат открити линии за връзка сред военните, които имат за цел обезпечаването на предсказуемост и бистрота на нашата военна активност. В този подтекст командващият на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа военачалник Къртис Скапароти и началникът на Генерален щаб на съветските Водоснабдителна система военачалник Валери Герасимов организираха телефонен диалог на 21 март 2018 година Този диалог сподели взаимния интерес за опазване на военните линии за връзка в сходство с политиката на НАТО, ориентирана към бистрота и разговор “, обявиха от пресслужбата на Северноатлантическия алианс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР