Началникът на френското военно разузнаване, генерал Ерик Видо, ще бъде

...
Началникът на френското военно разузнаване, генерал Ерик Видо, ще бъде
Коментари Харесай

Шок във Франция! Изритват разузнавателен шеф за некадърност

Началникът на френското военно разузнаване, военачалник Ерик Видо, ще бъде отхвърлен от поста поради незадоволително положително показване на неговата работа по въпроса за съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на военни източници.

Генерал Видо бе назначен на поста на началник на Дирекцията на военното разузнаване преди девет месеца. В началото на март след съветската инвазия в Украйна началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили Тиери Бюркар призна пред в. " Монд ", че е имало разминавания в анализите на французите и американците по отношение на възможна инвазия в Украйна.

" Американците споделяха, че руснаците ще нападат, те имаха право. Нашите разследващи служби мислеха по-скоро, че завладяването на Украйна ще има чудовищна цена и че руснаците имат други варианти, с цел да смъкват украинския президент Володимир Зеленски ", сподели той.

Сега като претекстове за премахване на ръководителя на военното разузнаване се показват неналичието на положително притежаване на проблематиката, по която работи службата и незадоволителното информиране на управляващите за направените от него наблюдения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР