Наблюдението на учениците и персонала в училищата в Илинойс за

...
Наблюдението на учениците и персонала в училищата в Илинойс за
Коментари Харесай

Училищата в Илинойс засилват наблюдението за заразени с маймунска шарка

Наблюдението на учениците и личния състав в учебните заведения в Илинойс за нови и необясними лезии е измежду новите насоки за предварителна защита на маймунската шарка, предложени тази седмица от здравния отдел на щата, до момента в който се разхлабват рестриктивните мерки против COVID-19.

Въпреки че вирусът на маймунската шарка при деца е извънредно необичаен, единствено с шепа такива случаи са регистрирани в Съединени американски щати, уебинар във вторник, проведен от Министерството на публичното здраве на Илинойс за учебни районни админи в щата, съобщи тактики за попречване на разпространяването на инфекцията в учебните заведения.

Министерството на здравеопазването във вторник също разиска най-новите насоки за COVID-19 на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите за учебните заведения, които отстраниха рекомендацията за слагане под карантина при близки контакти на хора с ковид.

„ Всички хора с маймунска шарка би трябвало да останат отвън учебно заведение, до момента в който признаците им не изчезнат, обривът се излекува, всички струпеи паднат и се образува нов пласт кожа съгласно рекомендациите на CDC “, споделиха чиновници в изказване.

Училищните региони бяха призовани „ бързо да разпознават и оценят хората, които може да са били изложени на маймунска шарка, в съдействие с локалния здравен отдел “, като в същото време се отбелязва, че „ обривите не са необикновени при децата заради разнообразни аргументи “.

Училищата би трябвало да „ предизвикват личния състав и учениците да останат у дома, в случай че са заболели, и да поддържат подкрепящи протоколи за отпуск по болест, с цел да насърчат това “, сподели здравният отдел.

Други рекомендации включват обезпечаване на достъп до миене на ръце и ограничение на шерването на персонални движимости, в това число принадлежности за хранене, чаши, спално долни дрехи, кърпи и облекла.

С повече от 600 случая, регистрирани в града, Министерството на публичното здраве на Чикаго наблюдава вируса на маймунската шарка, за който щатът Илинойс и федералното държавно управление оповестиха изключително състояние.

Служители в държавните учебни заведения в Чикаго споделиха по-рано тази седмица, че „ е значимо да се означи, че няма документирани случаи на инфектирани измежду 0 – 17-годишните в Чикаго и единствено шепа случаи при деца са регистрирани в международен мащаб “.

Във вторник бяха докладвани към 850 случая на маймунска шарка в Илинойс.

„ Тъй като вирусът най-често се популяризира посредством нескончаем, съкровен контакт, вирусът е доста малко евентуално да се популяризира на работното място или в учебно заведение “, споделиха чиновници на CPS в изказване в понеделник. „ Ще продължим да следим обстановката и да работим с нашите сътрудници в публичното опазване на здравето, само че на този стадий има доста дребен риск за учебните общности. “

CPS също неотдавна разкри своите протоколи за COVID-19 за идната образователна година, които включват „ мощно целесъобразно “  носене на маска, продължение на безплатната седмична стратегия за тестване в учебно заведение и карантиниране на възпитаници и чиновници с позитивен тест за COVID-19 от учебно заведение за пет дни, без значение от техния имунизационен статус.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР