В началото на новата година винагли влизат в сила нови

...
В началото на новата година винагли влизат в сила нови
Коментари Харесай

Какви нови закони влизат в сила в Илинойс от януари 2023?

В началото на новата година винагли влизат в действие нови закони. В Илинойст те са повече от 180, които ще са настоящи още от 1 януари 2023-а година.

Те обгръщат набор от дребни и огромни проблеми на жителите на щата.

Ето и някои от най-интересните закони:
SAFE-T
Законът SAFE-T на Илинойс е един от на-спорните закони, който трябваше да бъдат подписани тази година. Той включва огромен законодателен пакет за промяна в правораздаването и най-много в частта, до момента в който делото влезе за разглеждане всъщност в правосъдната зала.

Най-голямото несъгласие в SAFE-T е основната наредба за отпадането на „ паричната гаранция “, която съгласно юристите принуждава по-бедните хора да остават в ареста, тъй като не могат да си я разрешат, даже при дребни закононарушения, а по-богатите излизат на независимост при тежки прегрешения, откакто си заплатят съответната сума.

Губернаторът на Илинойс Джей Би Прицкър към този момент подписа актуализирана версия на спорния законопроект, който даде на съиите свободата да държат под стража обвинените, които считат за рискови, без да им дават опция за заплащането на „ гранция “. Списъкът с закононарушенията пък беше уголемен.

Законът SAFE-T задължава и всички полицейски чиновници в Илинойс да разполагат с камери на униформите си.
Правата на служащите
От 2023-а година влиза в действие корекция, която ще подсигурява на служащите правото да се провеждат и групово ода договарят изискванията за наемане на работа.

Поддръжниците споделят, че това ще подсигурява, че чиновниците постоянно ще могат да употребяват групово договаряне, с цел да обезпечат по-добро възнаграждение, часове и условия на труд.
Без санкции, в случай че ти откраднат колата
Този закон подсигурява, че хората, чиито коли са били откраднати, няма да носят отговорностза нарушавания, такси, санкции или санкции, когато крадецът е нарушил някой различен закон, друг от кражбата с техния автомобил.
При 72 часа неразпознат мъртвец, се уведомява ФБР
Ако мъртвец, който повече от 72 часа от откриването му не е разпознат от близки или очевидци, то тогава правосъдните лекари са длъжни да уведомят ФБР.
Неплатен отпуск при импровизиран аборт
Законът SB 3120 ще разреши на дами, които са имали импровизиран аборт, плодът е роден мъртъв или се е случило събитие, което е повлияло негативно на бременността, да могат да си вземат 10 дни неплатен отпуск.
По-безопасна храна
Този закон не разрешава потреблението на латексови ръкавици при боравенето и приготвянето на храна. Той касае и парамедиците, като по този метод законодателят счита, че оказването на незабавна здравна помощ ще е по-безопасна за хора с алергии към латекс.
Електронни заповеди за отбрана
Подаването на документи за изправяне на насилници пред съда към този момент ще бъде по-безопасно и елементарно, откакто съгласно закона SB 3667, жертвите ще могат да изпращат молбите си по електронен път. В окръзите с насление над 250 000 души излушванията също ще могат да стават отдалечено.
Crown Act
Антидискриминационният закон Crown Act, който влиза в действие от началото на годината ще се ползва в учебните заведения, като с това ще разшири правата на учениците, свързанни с произхода и расата им. Те ще могат да посещават учебние заведения с прически, присъщи за расата им – расти, кичури, плитки и така нататък Това се отнася и за чиновници, които без значение от длъжността им могат да вървят с присъщи прически, като по този метод няма да бъдат дискриминирани на работното им място.
По-добро лекуване за дамите
Законът HB 5254 ще обезпечи по-добро лекуване на дамите в Илинойс. Той се отнася най-много за остеопороза и други болести, които изискват хормонална терпия. С влизането в действие на закона медицинските застраховки ще покриват и тези лекувания, в това число ои лекувания и болести, които оса предизивкали менопауза.

Друг закон, HB 4271, изисква държавно контролирана частна застраховка да покрива нужната от здравна позиция интервенция за понижаване на гърдите.
Произведено в Илинойс (SB 3609)
За да насърчи жителите на Илинойс да поддържат държавната стопанска система, този закон понижава таксите за регистрация на коли и дребни камиони, в случай че са създадени в Илинойс.

Пълният лист с новите закони може да видите.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР