Наблюдаваме и следим внимателно хакерските атаки срещу държавните институции. Мога

...
Наблюдаваме и следим внимателно хакерските атаки срещу държавните институции. Мога
Коментари Харесай

Министър Тодоров: Хакерските атаки от последните месеци бяха от различни държави

" Наблюдаваме и следим деликатно хакерските офанзиви против държавните институции. Мога да заявя, че хакерските офанзиви с висок приоритет понижават, само че се усилват тези със междинен приоритет. Хакерската офанзива против БНР беше доста сериозна, само че успяхме да се оправим. Можеше да остане едно бяло леке в архива на БНР. Не желая да изричам догатки от кое място идва хакерската офанзива, тъй като сега тече разследване ", сподели по Nova News министърът на електронното ръководство Георги Тодоров във връзка хакерските офанзиви към БНР.

" Атаките от последните месеци бяха от разнообразни страни. Те бяха по-скоро шумни, в смисъл, че бяха отразени шумно в медиите, в сравнение с рискови. Напоследък се вижда и растеж на хакерските офанзиви с политически цели. Държавата прави своята работа и сме готови да се оправим с подбни хакерски атаки. Системите ни са добре готови и желая да благодаря на всички чиновници, които работят 24/7 и предотвратяват тези офанзиви ", съобщи министърът.

" До края на тази седмица ще въведем четири нови електронни услуги, които касаят възпитаници и студенти и са свързани със стипендиите. Нова електронна услуга е свързаността сред Спешна помощ и болничното заведение. Тя не потегли елементарно, само че с нея към този момент стартират да се избавят човешки животи, тъй като " златният час " е най-съществен. До края на януари следващата година ще бъде въведено и електронно приложение за " белите " предписания. Със сигурност това ще е от огромно облекчение както за лекарите, по този начин и за пациентите ", даде обещание министър Тодоров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР