Наблюдаваме едно своеобразно люспене на кадри на ИТН, както деветдесетте

...
Наблюдаваме едно своеобразно люспене на кадри на ИТН, както деветдесетте
Коментари Харесай

„Хроника на една предизвестена смърт“?

Наблюдаваме едно самобитно люспене на фрагменти на Има Такъв Народ, както деветдесетте години наблюдавахме такова синьо люспене. Странно, водачът им би трябвало да ги помни тези „ деветдесетарски “ процеси. 
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 222
А то (ИТН люспенето) не стартира през днешния ден, не стартира и през вчерашния ден. 
 

Това е развой и малко по-наблюдателните можеха да го видят в зародиш и да предизвестят развиването. 

Припомняне: писмо от човек на Слави, който, още преди (!!!) влизането във властта написа (следва без редакторска намеса): „ Партията Ви в Плевен е завладяна от най-големите нагаждачи, продажници, гъзолизци, интриганти и двуличници в града, а най- наглите от тях са в най- близкото обграждане на Вашият нов Областен координатор и към този момент са си разпределили държавни постове в града! Бивши общински съветници, дилъри на гласове минали и изгонени от разнообразни политически партии, откриха своя кей под крилото на новия регионален координатор “.

„ 90% от Общинските Координатори, които бях подал аз и които поставиха доста труд за идеята бяха заменени, а на тяхно място сложени още веднъж остарели политически лица, минали през други партии. Хубаво е да сте наясно, че трима от тях са тясно свързани с Движение за права и свободи, двама са някогашни общински съветници и Зам. Кметове с публично доверие близо до нула, а брачна половинка и сина на координаторката Ви за Община Червен Бряг (която работи при Вашата сестра и съумя да я убеди какъв брой съм неприятен и по какъв начин би трябвало да бъда заменен, тъй като споделих, че до момента в който аз съм Областен координатор, тя няма да бъде Общински Координатор за Червен Бряг) бяха в обща листа на локалните избори преди 6 месеца с новия регионален координатор на Движение за права и свободи за Област Плевен, като даже синът беше претендент за общински Кмет от същата листа! Там обвързаността е толкоз мощна и забележима, че даже и слепите хора в общината я виждат “.

↑↑↑Месецът е февруари, годината 2021-ва. Кажи-речи: преди година и половина (няма и толкова). Не доста от дълго време, нали? Стига да престанем да имаме политическа памет на златна рибка. 

И отлюспването стартира. 

Следва: епизод II „ Вземането на властта “. Имаха голяма поддръжка, каквато, по традиция, получават новите планове, които кодово ще назовем „ Новите спасители “ – традиция, стартирана още от Симеон и проектантите зад него. 

И тогава последваха какви ли не опити,

които имахме възприятието, че са опити да се самосаботират, че да не им се постанова да вършат, каквото са дали обещание да създадат. Поредица, стартирана от един провален министър на Симеон, именуван от хората Хари Потър, от приказки за македонци в космоса, продължена от анонимници, на които към момента никой не им е запомнил имената, а хората ги разпознават в диалозите между тях като Пацо Шнорхела и Оня Плагиата От Пъпа На София, Повтарям: На София!, изявления на Тошко за „ Крумови закони “, плашейки публицист, объркал името на партията. Влизайки в Народното събрание, отхвърлиха да гласоподават мажоритарния избор, поради което изобщо влязоха в политиката (референдумът помните ли го?). Слави сподели: „ И при един сигурен, спокоен и убеден Парламент незабавно ще се случи това, поради което изобщо беше основана партия „ ИТН ”, а точно - въвеждане на мажоритарна изборна система. Всичко по реда си “.

„ сигурен, спокоен и убеден Парламент “… Меркурий ли ви беше назадничав, шумът в пленарната зала ли ви пречеше? 

ГЕРБ тогава споделиха, че желаят гласуването. Има Такъв Народ, в случай че в действителност желаеха мажоритарния избор, с техните 51 депутата по това време и 75-те на ГЕРБ, правеха болшинство от 126. 

Сега, (уж) искащите мажоритарен избор, са напълнили Народното събрание с Христинки (по Христинка Иванова, която си е наясно, че никой не ѝ знае името и че може да си се върне на село), а в предните два са карали депутатите си да подписват, че изоставен ли парламентарната група се задължават да изоставен и Народното събрание. 

Защо това е значимо? Обяснявам: мажоритарният избор е с цел да можем да гласуваме за персони, а не за партията и тя след това „ на едро “ да вкара някакви имена. С мажоритарното гласоподаване вкарваме персони, каквито и които ние желаеме и ги чакаме да работят и носят отговорност, знаем им имената. Ако партията Х стартира да шикалкави, те могат да я изоставен „ по съвест “ и да продължат политиката, която сме им споделили, че желаеме. 

Кое от изброеното съответствува с лидерското държание в Има Такъв Народ?

И ето, случи се: хората, влезнали в партията, която изиска мажоритарен избор, я напуснаха „ по съвест “. Точно както партията с приказките си за мажоритарен избор даваше поръчки, че би трябвало да се прави. Те извършиха повелята, с която влязоха. 

Нарекоха ги предатели. 

Нарекоха ги по този начин хора, които одеве бяха напуснали обединението в сериозен миг и се обиждаха, че тях назоваха предатели, тъй като са се съюзили с тези, които щяха да „ изчегъртват “. Иронията не е изгубена тук, нали? 

И през днешния ден имаше още напуснали: и Кирил Симеонов, и водачът на Има Такъв Народ в Пловдив Красимир Дончев. 

И тъй като споделих, че това е развой не от през днешния ден и не от през вчерашния ден, ето какво е споделил Красимир Дончев: „ Мислех да подам оставката си още преди 3 месеца, само че останах с вярата, че някои от нещата в локалната конструкция ще се трансформират. Уви, от този момент до момента нищо не се случи “.

Красимир Дончев е вторият координатор за Пловдив град, който напуща редиците на Има Такъв Народ. Предишната Николина Деспотова бе отстранена през есента, а координаторът за регион „ Южен “ Ивайло Василев подаде оставка през април.

Към неслучващото се Дончев изброи отношението към локалната конструкция и диалогичността от страна на Тошко Йорданов, неналичието на всякаква информация и организираност.

Името на Тошко Йорданов изниква постоянно в диалозите на напусналите. Всички имат какво да кажат за държанието и отношението му. 

Какво сподели преди два дни Деян Петков, напуснал партията: „ Никога не съм виждал Слави Трифонов. Беше ми казано, че сме едни висококвалифицирани натискачи на копчета и нямаме право да мислим, това ни беше казано и в случай че не ни харесва да си вземем... под мишница и да си вървим. Това не е обикновено държание на ръководител на парламентарна група. При мен всичко е въпрос на неприятно отношение “.

Кое в „ натискачи на копчета “ и „ нямаме право да мислим “ ви подсказва каквото и да било, обвързвано с обещанията за „ персони “, „ експерти “ и „ специалисти “, както и приказките за „ мажоритарния избор “?

А по отношение на Тошко Й. … Какво да кажем? В България има какви ли не хора (не желая да изброявам думите: убийци, крадци, измамници, шпиони, рекетьори, не отива на високото равнище на парламентаризма у нас, нали…?), само че на нито един до момента класната му не се беше отрекла от него обществено. 

Какво да чакаме в идващите дни по отношение на ориста на… по какъв начин да го назовем?—проекта Има Такъв Народ, клуба по ползи Има Такъв Народ, партията ИТН…?

Какво?—бързо привършване и овакантяване на депутатите всеобщо, „ по съвест “, следвайки това, за което са влезнали в партията (поне по този начин заявиха) или оставайки „ по ползи “ и трансформирайки разпадането в муден и противен за гледане развой? 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР