Наближават празниците, а с това се увеличава рискът да натрупаме

...
Наближават празниците, а с това се увеличава рискът да натрупаме
Коментари Харесай

Предколеден детокс без гладуване

Наближават празниците, а с това се усилва рискът да натрупаме килограми на фамилната софра. Един метод да се предпазим – с предколеден детокс.

Да, по-често времето за детокс е основно след празниците, само че съгласно експертите положителният предколеден режим е също толкоз необходим.

Той ще рестартира организма ни, стабилизирайки имунната система и метаболизма, тъй че когато пристигна време за фамилните обеди, които не престават по през целия ден, вредите ще са доста по-минимални.

Важно конкретизиране е, че под детокс нямаме поради недояждане. Обикновено хората се впускат в диети преди и след празниците, с цел да се отърват или затова да предотвратят появяването на непотребните килограми. Но в действителност тъкмо през този интервал на годината сме най-застрашени от познатия йо-йо резултат и шансът да си върнем изгубеното в двоен размер е доста по-голям.

 Предколеден детокс без недояждане

Вместо това можем да помогнем на естествените процеси в тялото ни с няколко дребни промени в навиците ни. Предлагаме ви един метод, с които единствено за няколко дни ще подобрим метода, по който организма ни се детоксикира:

  • Започвайте деня си с чаша вода с лимон и щипка сол – тази напитка контролира електролитите в тялото ни и задейства организма.
  • Намалете кафето и го допълнете или изцяло заменете с чай. Ориентирайте се към джинджифиловите и ментовите чайове, които подтикват храносмилането.
  • Хранете се с повече органични плодове и зеленчуци и протеини и овкусявайте храната си с повече пикантни подправки като чесън, джинджифил, куркума и черен пипер.
  • Опитайте се в тези пет дни да не консумирате никакъв алкохол.
  • Преди да влезете под душа, използвайте суха четка, с цел да стимулирате кръвообръщението.
  • Когато сте под душа, сменяйте разнообразни температури, с цел да активизирате организма си.
  • Отделете време за тренировки и оживление и прекарвайте повече време на открито.

Вижте още:

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР