Наближава времето за договорен мир в Украйна, за да се

...
Наближава времето за договорен мир в Украйна, за да се
Коментари Харесай

Кисинджър предлага мир в Украйна без заплаха от разпад за Русия

Наближава времето за контрактуван мир в Украйна, с цел да се понижи рискът от нова опустошителна международна война, само че фантазиите за раздробяване на Русия могат да отприщят нуклеарен безпорядък, сподели американския деец на международната дипломация Хенри Кисинджър. " Един кротичък развой би трябвало да свърже Украйна с НАТО, каквато и да е тази обязаност. Алтернативата на неутралитета към този момент няма смисъл ", написа Кисинджър в списание „ Спектейтър ” в публикация, озаглавена " Как да избегнем нова международна война ".

Кисинджър сподели, че през май е предложил преустановяване на огъня, съгласно което Русия ще се изтегли на фронтовата линия преди нахлуването на 24 февруари, само че Крим ще бъде обект на " договаряния ". 99-годишният посланик допусна, че в случай че се окаже невероятно връщането към статуквото от 2014 година,тогава интернационално следени референдуми на териториите, за които Русия претендира, биха могли да бъдат алтернатива.

Доайенът на международната дипломация предизвести, че желанието да се направи Русия " импотентна " или даже да се търси нейното раздробяване, може да отприщи безпорядък. „ Разпадането на Русия или унищожаването на нейната дарба за стратегическа политика може да трансформира нейната територия, обхващаща 11 часови зони, в оспорван вакуум “, предвижда Кисинджър.

„ Нейните съперничещи си общества може да решат разрешаването на разногласията си посредством принуждение. Други страни може да се стремят да разширят претенциите си със мощ. Всички тези рискове биха се усложнили от съществуването на хиляди нуклеарни оръжия, което прави Русия една от двете най-големи нуклеарни сили в света ”, предизвести Кисинджър. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР