Наближава времето, в което хората започват да майсторят домашен суджук

...
Наближава времето, в което хората започват да майсторят домашен суджук
Коментари Харесай

Как се суши суджук – тайната на перфектния деликатес

Наближава времето, в което хората стартират да майсторят домакински суджук – идеалното мезе за чаша алено вино. През студените дни от годината всички тези наденички и всевъзможни други месни деликатеси са съвършено допълнение към трапезата ни.

Направата на домашния суджук обаче си има свои тънкости и специфики, които в случай че не знаете, няма по какъв начин да вкусите от съвършения резултат, за който бленувате.

В днешната публикация ще ви издадем някои хитрини от бележниците на най-опитните домакини, които умеят да подготвят суджука по метод, нравещ се на всеки познавач на месото.
Какво би трябвало да знаем за изработката на домашния суджук?
Домашният суджук е харесвано мезе. Някои хора си го похапват целогодишно, само че зимата е съвършеното време, в което можете да си го извършите и да му позволите да изсъхне, без да се скапе месото.

Има не малко тънкости по приготвянето му. Една от тях е да избирате само качествени артикули, за предпочитане е да си ги набавяте от потвърдили се търговци.

Точните пропорции са второто нещо, с което би трябвало наложително да се съобразите при приготвянето на този деликатес.

Не на последно място, несъмнено, е самото сушене. То също е обвързано със специфики, които никога не трябва да се подценяват.
Рецепта за домакински суджук по селски
Суджукът е едно от желаните мезета освен за бира, а и за алено кино, а както знаем в празничния сезон то се лее като вода. За...

Много е значимо, когато червата са напълнени, да оставите суджука на място, където температурите са относително непрекъснати. Трябва да е проветриво и хладно.

В продължение на 3 – 4 дни би трябвало да ги заглаждате благодарение на бутилка, тъй че да придобият мечтаната форма и непотребният въздух да излезе от тях. Можете да опитате и с ръце, само че е по-трудоемко, а и резултатът не е същият.

Нужно е още да ги притиснете с тежест за цяло денонощие. След това се закачат навън, където има и едва течение.

За да бъде подготвен за консумация, суджукът се нуждае от съхнене за 20 – 40 дни. Продължителността зависи от типа и количеството на месото, което сте употребявали при изработката на вкусния деликатес.

Следвайте тези препоръки и сме сигурни, че ще останете същински удовлетворени от резултата най-после!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР