Наближава Великден и всяка домакиня трескаво започва да се приготвя

...
Наближава Великден и всяка домакиня трескаво започва да се приготвя
Коментари Харесай

Вкусен и лесен кекс за Великден

Наближава Великден и всяка стопанка трескаво стартира да се подготвя за трапезата на този празник. Въпреки че на масата ще участва обичайния козунак ще бъде хубаво да извършите и някой различен сладкиш. Вижте нашите оферти за страховит и елементарен кекс за Великден.

Първата рецепта, която ви предлагаме е за апетитен лимонен кекс.

Необходими артикули: 200 г захар, 240 г брашно, 1 пакетче ванилия, 1 пакетче бакпулвер, 0, 5 мл лимонена есенция, настърганата кора от 1 лимон и сокът от 1 лимон, 4 яйца, 200 г сметана за разтрошаване, 50 г пудра захар.

Начин на подготвяне: Смесете всички артикули дружно без лимоновия сок и пудрата захар.

Разбийте до момента в който не получите мека каша. Получената примес изсипете във формата за кекс и печете на 160 градуса. Ако нямате форма на агънце, можете да употребявате елементарна форма за кекс.

Смесете лимоновия сок и пудрата захар и ги използвайте за глазура. След като извадите кекса го оставете да изстине малко и го залейте с лимоновата глазура.

Второто ни предложение е за великденски кекс с козунак.

Необходими артикули: 1 козунак, нишесте ванилия, ½ ч.ч. захар, 1 литър прясно мляко за сладкиша и към 200 г мляко за топенето на козуначените филии, 200 г масло, орехи и стафиди.

Начин на подготвяне: Първо се прави нишестето. Смесете го със 150 мл топло мляко и го прибавете към останалите 850 мл мляко, към което е прибавена захарта. При смесването им бъркайте непрестанно, с цел да не стане на бучки сместа.

Към готовият към този момент крем прибавете маслото още веднъж с непрекъснато бъркане, до момента в който не се разтвори изцяло. Нарежете козунакът на дебели филийки.

Всяка филийка би трябвало да се потапя в мляко и по-късно се подрежда в подобаваща тава. Когато извършите един ред от филийки ги залейте с част от крема и ги поръсете с орехи и стафиди.

Наредете втори ред козуначени филийки и нанесете останалия крем. Отново поръсете с орехи и стафиди. Оставете сладкиша да се изстуди в ледник.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР