Наближава първият учебен ден - 15 септември. Вероятно при родителите

...
Наближава първият учебен ден - 15 септември. Вероятно при родителите
Коментари Харесай

Преди първия учебен звънец: Колко трябва да тежи раницата на ученика

Наближава първият образователен ден - 15 септември. Вероятно при родителите на първокласниците, само че освен, има трескава подготовка за огромния ден. Затова от асоциация " Родители " оказват помощ с няколко експертни съвета при избора на ученическа раница.

" Изборът на раница за първокласника е трогателен миг. Нашият съвет е да се заредите с самообладание и хубаво въодушевление, и да го превърнете в едно прелестно фамилно преживяване. Когато стигнете до този миг, е хубаво да оставите детето единствено да избере тематиката на своята раница, и да уважите мнението му. Вашата задача обаче ще бъде да се погрижите за здравето и сигурността му. Имаме няколко рекомендации по отношение на избора на раница ", с тези думи се обръщат към родителите от асоциацията.
 възпитаници раници учебно заведение iStock/Getty Images
 enlightened Какво би трябвало да е тежестта на раницата?

Колкото по-малко тежи една раница - толкоз по-добре, без това да става за сметка на качеството. Правилото тук е, че раницата е добре да не надминава лично тегло от 1 кг. От друга страна тежестта на раницата, дружно със наличието, не би трябвало да надвишава 10-15 % от тежестта на детето. Често това е мъчно за реализиране.

Учебници, тетрадки, като добавите лека закуска и няколко неща от първа нужда, които децата слагат в нея и раницата става в действителност тежка. Тук огромно значение има базата на учебното заведение, както и организацията на работа на самите учители. Огромен плюс е опцията множеството учебници и материали да остават в учебно заведение вместо да се носят всеки ден, означават от родителската организация.
 възпитаници раници учебно заведение iStock/Getty Images

 enlightened Джобове, отделения, съоръжения в ученическата раница

Освен здрава, ученическата раница би трябвало да бъде и функционална. Отделенията, джобовете, органайзерите спомагат за по-доброто улеснение и организацията на пособията и учебниците в нея.

Хубаво е раницата да има най-малко две отделения - за учебниците и за другите пособия, тетрадки, несесери и за други образователни принадлежности. Външните и страничните джобове са в допълнение улеснение за шише с вода, телефон, тефтерче, кърпички и други образователни предмети.
 възпитаници раници учебно заведение iStock/Getty Images
 enlightened Какви са характерностите на раницата за първокласниците?

За раниците за първи клас предлагаме най-много гърбът им да е корав, ергономичен и подплатен с дишаща материя, да има необятни комфортни презрамки с контролиране, колан за придържане на презрамките, твърдо дъно, светлоотразителни ленти, разясняват от асоциация " Родители ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР