"Набелязват се мерки срещу нерегламентиран превоз на туристи и товари

...
"Набелязват се мерки срещу нерегламентиран превоз на туристи и товари
Коментари Харесай

Затягат контрола за превоз на туристи и товари към Седемте рилски езера

"Набелязват се ограничения против нерегламентиран транспорт на туристи и товари към Седемте рилски езра през започващия деен сезон по циркуса "

Това сподели кметът на Сапарева баня Калин Гелев, който бе хазаин на среща с представителите на ангажираните звена и институции, пред

Предстои втора среща на 23 май, с цел да се дефинират и съответните задължения и ограничения по контрола против придвижването на джипове, АТВ-та и друга техника в региона.

На срещата в Общината в Сапарева баня участваха шефът на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил инж. Здравчо Тодоров, шефът на Национален парк "Рила " Владимир Милушев, кметът на общината Калин Гелев, представители на полицейския сектор в града.

Единственият път, водещ към Седемте езера, е горски, на него има инсталирана преграда и е основан пропускателен режим.

Насрочена е нова среща, на която са поканени и представители на Национална агенция за приходите, ДАИ, на туристическото сдружение и други.

Прави се организация, която ще възпре превозвачи с джипове, които всяко лято карат туристи и багаж към езерата против високи такси и цени. Но пък нанасят вреди по трасето, тормозят туристите, замърсяват.

Миналата година при една от полицейските инспекции лидер на джип прегази крайници на служител на реда, случаят стигна и до съда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР