Набелязани са мерки за италианския боклук. Това каза премиерът Бойко

...
Набелязани са мерки за италианския боклук. Това каза премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов разкри какви мерки се взимат за боклука от Италия


Набелязани са ограничения за италианския отпадък. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след срещата за водната рецесия в Перник, оповестява bTV.

„ И на митниците сме разпоредили инспекция на влаковете и на контейнерите. Така че за този вид отпадъци или боклуци става въпрос. Виждате по какъв начин под паника ги изкарват, хвърлят ги по улиците и бягат. По цялата страна ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокурорите се занимават с тази работа “, разгласи министър председателят.

Той успокои вносителите на облекла втора употреба, че ограниченията не са ориентирани против техния бизнес.

„ Ние в никакъв случай не ги преглеждаме, не сме ги разглеждали тях. Боклуци са това, което виждате в Бобов дол, на пристанището във Варна, в Плевен. Мисля, че всички би трябвало да приветстват дейностите на полицията, прокуратурата, министерството, това да бъде разрушено. Въобще не е ставало въпрос за тази асоциация, за този проблем. В момента съм разпоредил на криминалистите да изземват пепелината от ТЕЦовете. Ако някой е горил, от пепелината ще хванем какво са горили “, посочи Борисов.

Междувременно Районната прокуратура в Бургас стартира досъдебно произвеждане, касаещо нерегламентиран импорт на 20 контейнера с италиански боклуци. Това се случва, откакто сходна пратка беше хваната и на варненското пристанище.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР