Набелязани са конкретни мерки за подпомагане на варненския спорт, който

...
Набелязани са конкретни мерки за подпомагане на варненския спорт, който
Коментари Харесай

Набелязани са мерки за подпомагане на варненския спорт

 Набелязани са съответни ограничения за подкрепяне на варненския спорт, който е един от най-пострадалите от изключителното състояние. Една от тях е срокът на изтичащите през юни контракти за безплатно прилагане на общинската спортна база да бъде продължен до края на годината. Това заяви шефът на дирекция “Спорт " към Община Варна Кристиан Димитров по време на онлайн съвещание на ПК " Младежки действия и спорт “.

Ако предлагането бъде утвърдено от локалния парламент, клубовете ще могат да употребяват базите гратис до началото на 2021 година " Това е доста сериозна помощ от Общината за клубовете, с цел да могат да продължат активността си и да получат финансиране от Министерството на младежта и спорта “, разяснява Димитров.

Спортните клубове получават финансово подкрепяне по разпоредба на Община Варна. " Става дума за към 100 клуба, които, макар че няколко месеца не развиват активност, още веднъж ще получат финансова поддръжка “, добави шефът на дирекция “Спорт ".

Съветниците разпоредиха на кметската администрация да изготви информация по отношение на финансовата рамка на стратегия " Спорт “ 2020 и измененията в нея вследствие на изключителното състояние.

В дневния ред фигурираше и предложение от групата на Политическа партия " Възраждане “ за разпределяне по 500 лева за всеки месец на изключителното състояние на всеки състезателен клуб във Варна, който е подготвен да издаде ваучери за безвъзмездни тренировки против получената поддръжка. Мнозинството от членовете на комисията гласоподаваха с " въздържал се “ с претекста, че предлагането не е правилно заложено. " То би следвало да откри отражение в план на разпоредба или устав. Само с едно решение няма по какъв начин да се уредят всички елементи по предлагането “, посочи ръководителят на локалния парламент Тодор Балабанов.

На днешното съвещание беше прегледано и искане на Тенис клуб " Супер спорт “ за отдаване посредством концесия на общинските тенис кортове в кв. " Чайка “. Членовете на комисията не го одобриха, защото съгласно тях вероятно публично-частно партньорство би лимитирало достъпа до кортовете и Община Варна би лишила от подготвителна база три спортни клуба и голям брой жители, които от години спортуват там.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР