На злото не може да се вярва, просто питайте Притожин.

...
На злото не може да се вярва, просто питайте Притожин.
Коментари Харесай

На злото не може да се вярва, просто питайте Пригожин

На злото не може да се има вяра, просто питайте Притожин. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски пред Общия съвет на Организация на обединените нации.

Той запомна речта си с тематиката за нуклеарната война. Той съобщи, че 20-ти век ни е научил да не разполагаме с оръжия за всеобщо заличаване и да насърчаваме цялостно нуклеарно разоръжаване.

“Но Русия към момента има нуклеарни запаси и “няма право ” да има нуклеарни оръжия ”, сподели той. “Има контракти против оръжията, само че няма действителни ограничавания против потреблението на оръжия като храната, да вземем за пример. От началото на пълномащабната война украинските пристанища са блокирани от Русия.Нашите пристанища на река Дунав остават цел за ракети и дронове. ”

Зеленски споделя, че Русия употребява доставките на храна, с цел да окаже напън върху други страни да признаят превзетата украинска територия за съветска.

Той благодари на тези страни, които са купили украинско зърно, с цел да се опълчват на тези старания

След това Зеленски мина на тематиката с отвелечените от Русия деца. Той напомни, че в предишното терористични групи са отвличали деца. Но в украинската война отвличането и депортирането на украински деца в Русия е държавна политика на Путин. Нещо, което е невиждано до момента.

„ Има десетки хиляди деца, за които знаем, че са били отвлечени от Русия “, сподели Зеленски пред Организация на обединените нации. “Ние се опитваме да върнем децата вкъщи, само че времето минава. Какво ще стане с тях? “ Тези деца в Русия са научени да ненавиждат Украйна и всички връзки със фамилиите им са прекратени. Това явно е геноцид. ”

Зеленски продължава речта си, като изброи други смъртоносни закани, с изключение на нуклеарните оръжия

„ Виждаме градове, виждаме села в Украйна, унищожени от съветската артилерия “, сподели той. „ Знаем вероятните резултати от разпространяването на войната в киберпространството. Слава Богу, хората към момента не са се научили по какъв начин да употребяват климата като оръжие. ”

Украинският президент още веднъж прикани Владимир Путин да бъде спрян:

„ Когато всичко това се случва, едно неестествено злополучие в Москва реши да стартира огромна война и да убие десетки хиляди хора. Трябва да го спрем. ”

След това Зеленски приказва за своята мирна формула, която съгласно него ще постави завършек на войната в Украйна. В развой на работа е и мирна среща, заяви той и предложения публиката си да участва, откакто бъде доказана.

Той споделя, че единството би трябвало да се разисква намерено, а не при закрити порти

„ На злото не може да се има вяра, просто питайте Пригожин “, сподели Зеленски, имайки поради някогашния началник на “Вагнер ”, който подвигна протест против Путин и почина при самолетна злополука два месеца по-късно.

Зеленски приключва речта си с вярата, че войната на Русия ще бъде последната в света, като напускайки сцената сподели „ Слава на Украйна “.

По-рано към Общото заседание се обърна и президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който прикани ОНН да спре съветската експанзия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР