На заседанието на Съвета за социално партньорство представихме настоящата ситуация

...
На заседанието на Съвета за социално партньорство представихме настоящата ситуация
Коментари Харесай

Терзийски: Ако ситуацията е добра, заплатите в МВР може да се вдигнат и с повече от 15%

 На съвещанието на Съвета за обществено партньорство представихме актуалната обстановка и обсъдихме всички наболели въпроси ". Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи.

" Не сме се разбрали за заплатите, а просто представихме актуалната обстановката, това, което министерството е декларирало като бюджет, диалозите, които се водят във финансовото министерство и с народни представители, които да могат да внесат ремонти в Закона за държавния бюджет по този начин, че да стигнем до 15% нарастване на главната заплата за всички чиновници на Министерство на вътрешните работи “, сподели още той.

" Ако обстановката е добра, още в първия вероятен миг можем да приказваме за нарастване на заплатите от 2021 година, по-голямо от 15%. През преизчисляване, през спомагателни добавки и % " клас " за някои от чиновниците то може би ще стигне и 20% ", посочи Терзийски.

По думите му в парично изражение това са 231, 5 млн. лева нарастване на бюджета в перо " Персонал “ за всички чиновници. " Обсъдихме, че през тази година са увеличени някои други финансови пера като време разполагаем и нощен труд, не с доста, само че отново е в интерес на всеки един чиновник, който работи на смени или е разполагаем през нощта ", сподели още министърът на вътрешните работи.

" Тенденцията до края на годината, най-малко съгласно здравите управляващи е, че обстановката няма да е добра от позиция на развиването на тази болест ", добави Терзийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР