На заседанието на Министерски съвет е било обсъдено страната ни

...
На заседанието на Министерски съвет е било обсъдено страната ни
Коментари Харесай

Обмисляме включване в европейската схема за прием на афганистанци

На съвещанието на Министерски съвет е било разисквано страната ни да се включи в общата европейската скица за банкет на афганистанци . Това съобщи служебният външен министър Светлан Стоев пред публицисти преди присъединяване му в отрасловата парламентарна комисия.

Стоев посочи, че когато има народен консенсус по въпроса за европейската скица за приема на афганистанци, ще бъдат взети и нужните решения.
 Сасоли е подготвен да разпределя афганистански бежанци отмерено в страните от Европейски Съюз
Сасоли е подготвен да разпределя афганистански бежанци отмерено в страните от Европейски Съюз

Председателят на Екологичен потенциал е сигурен, че това може да стане бързо

Към момента петима са българите в Афганистан. От тях четирима души се намират в американска база , чака се те да бъдат превозени до военното летище, с цел да могат да бъдат евакуирани. Другият български жител, който сега работи във военната част на летището, не желае да бъде евакуиран и оказва помощ за евакуацията на останалите хора.

Българите се транспортират със самолети от военната база в Кабул, която се управлява от американските военни поделения. " Това е, което се прави сега. Точно с какви самолети и по какъв начин, това се взема решение на място ", сподели Стоев.
 Шестима българи чакат евакуация от Кабул
Шестима българи чакат евакуация от Кабул

Петима наши сънародници към този момент са съумели да изоставен Афганистан

Запитан по кое време ще бъдат изведени четиримата български жители, Стоев съобщи: " Вие желаете информация, която мисля, че не е редно да ви дам ". Той уточни, че се поддържат контакт с всички вероятни сътрудници и източници. " Мога да ви кажа, че това е ежедневна работа, която се реализира и от нашите представителства в чужбина, увери външният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР