На заседанието днес трябваше да бъдат изчистени евентуални процесуални пречки

...
На заседанието днес трябваше да бъдат изчистени евентуални процесуални пречки
Коментари Харесай

Обвиненият в убийство Йоан Матев с 3-ма адвокати в съда

На съвещанието през днешния ден трябваше да бъдат изчистени възможни процесуални спънки за предоставяне ход на делото и то да тръгне.

Причината за отлагането е нередовното приканване на адвокатката на Матев - Стоянка Маркова, както и молбата на обвинения да бъде представляван от още двама бранители - Виктор Попов и Иван Томов. Тримата все ще не се били срещнали с обвинителния акт и материалите по делото.

Родителите на убитото момче - Валентин и Албена Игнатови, не участваха в правосъдната зала. Адвокатът им Костадин Костадинов изясни, че те не желаят да участват на съвещанията.

Съдът почете настояването на юристите на Матев разпоредителното съвещание да бъде отсрочено. То ще се организира на 20 февруари от 14 часа, което е най-ранната свободна дата за съда и юристите.

Пред медиите юристите Попов и Томов разясниха, че съгласно тях Йоан Матев е почтен. Те допълниха, че на разпоредителното съвещание ще създадат възражения и недоволства по обвинителния акт.

Прокурорът по делото отхвърли да разяснява пред публицисти.

Йоан Матев беше задържан през февруари т.г., откакто брат му Марсел заведе проверяващите до мястото, където е прикрит ножът, с който бе погубен деветокласникът Георги. Ученикът в Националната търговско-банкова гимназия бе открит на 2 юни 2015 година мъртъв на скамейка в Борисовата градина. Момчето бе убито с един удар от нож в региона на сърцето.

Близо две години полицията търсеше килъра му, като бяха публикувани видеозапис и фотоси на търсения юноша.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР