На задължителна домашна изолация (карантина) подлежат следните потвърдени случаи на

...
На задължителна домашна изолация (карантина) подлежат следните потвърдени случаи на
Коментари Харесай

Ето колко е задължителната карантина за лица с потвърден коронавирус

На наложителна домашна изолираност (карантина) подлежат следните доказани случаи на COVID-19 – лица без признаци, т.е. такива, които са контактни или открити в хода на епидемиологичното изследване, както и лица с леки клинични недоволства (телесна температура На карантина за период от 28 дни, считано от датата на изписването от лечебно заведение, подлежат и всички, при които е бил доказан случай на COVID-19 и поради това са били настанени в болница.
Такива са нарежданията на здравния министър Кирил Ананиев, написани в Заповед  РД-01-165 от 27.03.2020 година, с която се променя Заповед � РД-01-129/16.03.2020 година В новата заповед на здравния министър се споделя още, че на съображение член 60, алинея 1, по отношение на член 74 от Административнопроцесуалния кодекс се разпорежда авансово осъществяване на заповедта за обезпечаване живота и отбраната здравето на жителите. Мерките, посочени в актуалната заповед, се подхващат за ограничение разпространяването на епидемията от COVID-19.
Към момента има над 200 досъдебни производства за нарушили профилактичната наложителна 14-дневна карантина за връщащи се от чужбина. Карантинираните са над 24 000, стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов по-рано през днешния ден.
Има 3 съществени метода за определяне на заболели от ковид, уточни Мутафчийски. Според СЗО и Центъра за заразни заболявания в Атланта единственият меродавен досега метод за определяне на болен е PCR тест. Могат да се вършат по 1200 теста на ден, 30 000 теста месечно и коства 938 000 лв. месечно, уточни от своя страна началникът на Националния спешен щаб за ковид генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР