На всяка една домакиня й се е случвало да пресоли

...
На всяка една домакиня й се е случвало да пресоли
Коментари Харесай

ВЕДНАГА направете това, ако сте пресолили манджата

На всяка една стопанка й се е случвало да пресоли ястието. Понякога по нехайство, различен път – неверна преценка. Всъщност повода не е от изключително значение, по-важно е да знаем по какъв начин да поправяме грешката си, в случай че не желаеме най-после трудът, продуктите и времето ни да бъдат изхвърлени в кофата с боклуци.

Добрата вест е, че няма непоправими неща, когато става въпрос за готвене на ястия. Съществуват какви ли не тънкости и хитрини, с които можем да спасим ситуацията за нула време.
Как да оправим пресоленото ядене?
Ако сте готвили спанак и сте добавили малко повечко сол, то крайният резултат сигурно няма да ви се хареса. Да не приказваме, че самият зарзават има естествено наличие на сол. В подобен случай ви съветваме да добавите картофи към ястието.

Този зарзават всмуква солта от течността и съумява да избави ситуацията. След като манджата е изцяло сготвена, можете да извадите картофите и да се насладите на уравновесения й усет.

Друг трик е като изстискате половин лимон към наличието в тенджерата. По този метод не премахвате солта от ястието, само че пък успявате да коригирате усета му и то още веднъж става годно за консумация.
 7 признака, че прекалявате ОПАСНО доста със солта 7 признака, че прекалявате ОПАСНО доста със солта
Прекаленият банкет на сол може да бъде извънредно рисков и даже летален, когато в действителност не ограничаваме количеството. Понякога обаче...

Когато това се случи със супата, единственият метод да я спасите, е като сложите шепа почистен ориз в марля и поставите вързопа с марлята в тенджерата при останалите артикули. Докато се готви, оризът ще поеме част от солта и ще поправя усета на супата.

Най-важно е обаче да пробвате ястията по време на готвене, тъй като само тогава можете да отреагирате в точния момент и да не се стига до миг, в който да хвърляте продуктите в кофата с боклуци.

По-добре да добавите по-малко сол към ястието и в следствие да овкусите, в сравнение с да се чудите по какъв начин да спасите храната. Дори и това да се случи, няма защо да изпадате в суматоха. Възползвайте се от някой от тези трикове и сервирайте ядене, което разрешава да бъде употребявано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР