На всички стана ясно, че причината за многото заразени е

...
На всички стана ясно, че причината за многото заразени е
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Високият процент заразени, болни и починали сред ваксинираните не е достоверен |

" На всички стана ясно, че повода за многото инфектирани е неспазване на ограниченията. Ако се вкарат по-строги ограничения, ще има резултат, тъй като хората ще се дисциплинират ", заяви по Нова телевизия алергологът и имунолог учен Богдан Петрунов и посочи изгодата от носенето на защитни маски.

По думите му това е безусловно наложително в затворени пространства и при скупчване на доста хора.

Той разяснява и, като акцентира, че на за имунизация би трябвало да се отнеме правото да упражнява специалността. Акад. Петрунов беше безапелационен, че високият % инфектирани, заболели и умряли измежду имунизираните не е меродавен, защото проучвания в редица страни демонстрират, че имунизираните са доста по-добре предпазени. Той даде образец със Съединени американски щати и Англия, където над 99-98% от умрелите не са ваксинирани.

По думите му неестествено високата статистика на умряли с ковид ваксинирани у нас е доказателство, че се издават документи без да се прави имунизация в реалност.

Според експерта има скрита заболевамост у нас от най-малко още 30% и това се дължи на огромния брой хора, които не се тестват, боледуват в домашни условия, с цел да не бъдат карантинирани. Алергологът каза още, че сътрудниците му от интензивното Коронавирус поделение във ВМА са споделили, че пациентите, които лекуват, са в доста тежко положение, защото са потърсили помощ в последния миг, а тогава положението им към този момент е било необратимо влошено.

Той уточни още, че не трябва да се бърза с третата доза против COVID-19, след имунизирането би трябвало да минат от шест до осем месеца, с цел да се мисли за спомагателна доза.

Медикът предложи да се направи противогрипна ваксина, защото поради строгите противоепидемични ограничения предходната зима огромна час от хората не са изкарали грипна зараза, нямат имунитет, и в този момент са по-податливи на заразяване, а ограниченията надалеч не са толкоз строги.

По думите му е добре да се изчака две седмици след имунизация против COVID-19 преди да се сложи противогрипна ваксина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР