На всички ни се е случвало да имаме кофти ден,

...
На всички ни се е случвало да имаме кофти ден,
Коментари Харесай

Наистина пием, за да забравим

На всички ни се е случвало да имаме кофти ден, седмица или интервал и да намерим спасението в няколко чаши алкохол, с които да " удавим тъгата " . Дали в действителност ни става по-добре е противоречиво, само че група учени ни дават едно видимо утешение, което да използваме за опрощение, когато сме злоупотребили.

Оказва се, че в изказванието " пия, с цел да не помни ", е по-скоро истина, в сравнение с неуместно опрощение, изфъфлено след третата водка . А даже единствено една чаша вино може да ни накара да забравим неприятните мемоари и да се фокусираме върху по-добрите моменти от предишното, сегашното и бъдещето.

 Снимка 386304

Е, по какъв начин става този номер? Когато попадне в тялото, алкохолът поема контрола върху пътя на спомените на чисто молекулярно равнище. Този път е обвързван с гени, които кодират спомените като приятни и неприятни.

Един от тях е D2-подобен рецептор. Той прави протеин за невроните, които разпознават допамина - невротрансмитер, които е водещ за нашето чувство за удовлетворение и премия. Именно той стартира да надвива, блокирайки пътя на неприятните мемоари.

С едно пиво можем да променим квалификацията на спомените си за приблизително един час , само че с три напитки променяме визиите си за случилото се през цяло денонощие.

 Снимка 386302

А резултатът като цяло може да се заключи по този начин - колкото повече пием, толкоз повече забравяме за злото към нас . Неслучайно се споделя, че пием, що се касае за въодушевление. Но в случай че се унесем в чашките, резултатът на доминото ще обезврежда гени и неприятни мемоари за известно време, а по-късно ще ни връхлетят с цялостна мощ. Накуп.

 Какво се случва с тялото ни, когато спрем алкохола
Какво се случва с тялото ни, когато спрем алкохола

Час по час, ден по ден

Учените предизвестяват, че не трябва да разчитаме на това, че алкохолът ни кара да се усещаме по-добре. Истината е, че зад този краткотраен резултат се крие доста по-дълготрайно задълбочаване на проблеми като меланхолия .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР