На всеки следващ 22 март 24-годишният руснак, който падна от

...
На всеки следващ 22 март 24-годишният руснак, който падна от
Коментари Харесай

ИНФАРКТНО! 24-г. мъж падна от 37 метра във Велико Търново и оцеля. Преди това си взел сбогом с…

На всеки идващ 22 март 24-годишният руснак, който падна от стамболовия мост, би трябвало да прави курбан, уверени са лекари в регионалната болница.
Младият мъж е оживял с помощта на това, че паднал в дълбока част на река Янтра под оборудването. Това му разрешило да изплува, без да нарани главата и тялото си в камъните по дъното.
Все още има неясноти към аргументите за прехвърлянето през парапета, като водещата версия е, че младежът надничал през ограждението, написа „ Борба “.
Руснакът почнал нова работа в остарялата столица единствено два дни преди случая. В злощастната сряда изненадващо съобщил, че това прехранване не е за него, и си взел довиждане с сътрудниците. Няколко часа по-късно младият мъж пада от моста.
Сигнал за случая подали очевидци, а на мястото дошъл екип на Центъра за незабавна помощ и полиция. Когато медиците пристигнали, пациентът към този момент бил излязъл на личен ход от водата. Треперел от мраз, тъй като бил напълно влажен, само че за изненада на всички нямал забележими пострадвания. Бил е контактен и изцяло съответен.
Веднага е превозен до МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. Преминал е съвещания с разнообразни експерти и голям брой проучвания, които не открили фрактури и тежки пострадвания. Приет е за наблюдаване в лечебницата.
Медиците са безапелационни, че 24-годишният мъж е извадил голям шанс, защото става дума за рухване от 37 метра височина. Вероятността за оцеляване и липса на инвалидизиращи контузии при такива условия е оскъдна.
Същият благополучен процес е имало до момента единствено при един мъж преди повече от 20 години, който съзнателно скочил от моста поради любовна тъга, само че оживял.
Съоръжението има печалната популярност на желано от самоубийци място. В последните 50 години през злополучния парапет са скачали десетки обезверени хора. Мотивите са били несподелена обич или финансови неволи.
Още при построяването на моста през 1892 година са регистрирани първите случаи на хора, поставили завършек на живота си след скок от структурата. Според психолози избралите това съдбовно решение търсят внимание към личността си, както и романтизиране на концепцията за самоубийство. По неофициална статистика жертвите на Стамболовия мост са най-вече дами.
В чужбина, където има сходни уреди, от които е известно, че скачат хора, са въвели процедура да патрулират служители на реда, които да следят за евентуални самоубийци и да ги разубеждават. Освен това са сложени специфични табели с послания, целящи да вразумят обезверените.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР