На всеки се случват лоши неща. Когато почине наш близък,

...
На всеки се случват лоши неща. Когато почине наш близък,
Коментари Харесай

Как да бъдем щастливи в работата си

На всеки се случват неприятни неща. Когато почине наш непосредствен, е обикновено да скърбим. Стават, несъмнено, и хубави работи. Бизнесът внезапно потегля внезапно нагоре и слънцето в живота ви още веднъж изгрява.

През множеството време обаче нещата, които ни се случват, не са изрично положителни или отрицателни. Просто случки. Дали ще позволите те да ви създадат щастливи, или нещастни обаче, зависи напълно от настройката ви.

Всеки има избрани убеждения за това какво другите събития значат за него или нея. В множеството случаи обаче хората одобряват тези си убеждения за справедлива действителност и за непроменими естествени закони.

Лесно е обаче да разберем, че събитията значат нещо друго за другите хора. Например може да работите с двама търговци, които вършат визити по домовете. Единият си мисли:

„ Посещенията значат срещи с доста нови хора. ”

А другият е уверен, че:

„ Посещенията значат обиди и отменяне. ”

Ясно е, че първият търговец ще бъде по-успешен в начинанието си, тъй като настройката му ще му разреши да се любува на процеса. За втория продажбите ще носят единствено стрес и отрицателни страсти.

Най-важното при тези две настройки е това, което не се показва директно. В първия случай се подразбира „...и по тази причина се усещам добре ”, а във втория – „...и по тази причина се усещам зле. ”

Това просто наблюдаване ни дава едно мощно оръжие, което може да ни обезпечи трайно доволство на работното място.

Всеки път, когато се чувствате нещастни поради нещо, което ви се случва, поспрете и се запитайте:  „ Каква е настройката, която основава отрицателното възприятие, което изпитвам? ” . Процесът на откриването й ви дава власт над страстите. Ето един образец.

В началото на седмицата изпратих собствен ръкопис на издателя си. Той не ми е дал отговор и до през днешния ден. Зная, че книгата е най-хубавата, която съм писал до момента, само че все пак се усещам нервозен и обезпокоен.

Затова се запитах: „ Коя настройка ме прави толкоз трагичен? ” Открих, че тя е следната – „ Ако не получа незабавна хвалба от издателя си, значи той не харесва книгата... и по тази причина се усещам трагичен. ”

В мига, в който си записах това, осъзнах какъв брой е смехотворно. Истината е, че към този момент още даже не знам мнението на издателя. Нещо повече – даже той да реши, че книгата не коства, аз си знам, че тя е най-хубавото ми създание.

Нещо повече – в този момент, когато открих убеждението, което основава казуса ми, мога да го победя с положителна настройка, която носи чувството за благополучие. Например:

• „ Написването на книга е огромно достижение... и по тази причина се усещам благополучен. ”

• „ Книгата ми ще е от изгода за милиони хора... и по тази причина се усещам благополучен. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР