На всеки се е случвало да се оплаче, че денят

...
На всеки се е случвало да се оплаче, че денят
Коментари Харесай

Как да станем господари на собственото си време

На всеки се е случвало да се оплаче, че денят е прекомерно къс за всичко, което има да свърши. Истината е, че едно денонощие дава големи благоприятни условия, стига да знаем по какъв начин да се възползваме и от тях. А ключът е единствено един - организация.

Планирането е навикът на съумелите. Прекарваме приблизително по осем часа в сън и на работното си място. А другите някак все ни се изплъзват сред капките. Нахвърляме небрежно в съзнанието си куп задания, от които до обед няма и помен. Затова и най-важното за сполучливото разпределение на времето е графикът.

Черно на бяло

Когато записваме уговорките си на телефона или на лист хартия, мозъкът ни се отърсва от задачата да помни всичко. А тя от време на време в действителност е непостижима. Така го претрупваме с излишно задължение и след това се чудим за какво не можем да си съберем мислите в най-важните моменти.

Ние пък се спасяваме от опцията да си уредим две срещи в един и същи ден и час. Може да ви звучи несериозно да си записвате, че в петък ще пиете коктейли с сътрудници. Но дали няма да е по-несериозно да не отидете, тъй като сме дали обещание на сестра си да гледате бебето й?

 Снимка 328824

Когато става дума за дълготрайни задания и цели и добре да вършим обмисляне на стадии. Така дребните приключени цели ще ни стимулират да продължим напред към крайната. Ако имаме предпочитание тъкмо в този момент да поработим над дълго отлаганата дипломна работа, би трябвало да го превърнем в деяние незабавно, тъй като мотивацията постоянно ни напуща със скоростта на светлината.

Полезни удобства

В днешния съвременен свят на технологии е много елементарно да се отървем от някои досадни и отнемащи време отговорности. Сред тях са заплащането на сметки и извършване на покупки на разнообразни артикули. Каквото можем да вършим онлайн е в плюс за нашето свободно време, написа pinterest.com.

За да бъдем същински господари на времето си, би трябвало да се научим и на няколко трика. Най-важните задания постоянно са първи. Трябва да отстраняваме всички дребни крадци на минути от всекидневието. И не на последно място - постоянно да си слагаме реалистични цели, с цел да не живеем под непрекъснат стрес.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР