На всеки човек рано или късно му се налага да

...
На всеки човек рано или късно му се налага да
Коментари Харесай

Най-добрите енергийни храни за дълго пътуване

На всеки човек рано или късно му се постанова да предприеме някакво пътешестване дали до различен град, друга страна, по работа или на отмора, и оптимално се стремим да избегнем прекъсването по път и храненията по бензиностанции и крайпътни заведения за хранене.

Макар и да е комфортен метод да получим топла храна, консумирането на ястия с неразбираеми качества и артикули, постоянно може да докара до стомашен дискомфорт и да забави времето ни за идване и проектите ни.

И въпреки всичко при дълги пътувания е добре да хапнем и да получим нужната ни сила, която да ни държи бодри и пълноценни. Съществуват някои практични храни, посредством които може елементарно да набавим в допълнение сили и които ще ни оказват помощ да пътуваме свежи, енергични и с положително въодушевление.

 шоколад

Тъмен шоколад – черният шоколад съдържа доста по-малко захар, в сравнение с млечния, само че въпреки всичко е добре да се осведомяваме за съществуването на захар по наличието на опаковката. Шоколадът е чудесна храна за път и може да задоволи краткотрайно глада, като с изключение на всичко друго ще ни подейства много ободряващо. Идеален асистент е, когато се усещаме малко изтощени, заради съществуването си на дребни количества кофеин, черният шоколад е за предпочитане пред чаша кафе.

Сушени плодове и ядки – сушените плодове и ядки може да преглеждаме като един тип бонбонки, които да хапваме по време на път. Лесно се транспортират и сигурно няма да ви натежат няколко грама ядки поставени в джоба. Сушените плодове са изпълнени с хранителни субстанции, а шепа сурови ядки несъмнено може да заместят хранене.

Пастърма – мъчно се транспортира и мъчно бихте взели парче пастърма на дълго пътешестване, само че в случай че разполагате с хладилна чанта, не се колебайте и сложете едно парче в нея. Сушените меса са по-трайни от желаните салами, с които постоянно вършим сандвичи за път. Пастърмата е чудесна опция, няколко слайса от сушеното месо с филийка пълнозърнест самун ще направи чудеса.

 авокадо

Авокадо – суперхрана, наситена с положителни мазнини, които поддържат сърцето и мозъка здрав, а високото наличие на фибри в авокадото са сигурен източник на положително храносмилане и ще ви държат в съвършено положение.

Когато взимате храна по време на пътешестване, изключително в случай че е дълго и дълготрайно, не би трябвало да се запасявате с колкото може повече всевъзможни храни, а би трябвало да мислите рационално и да си набавите храна, която в действителност ще ви бъде нужна, здравословна и питателна. Малотрайните храни съхранявайте наложително в хладилна чанта и най- напред консумирайте тях, с цел да ги предпазите от повреждане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР