На връх Шипка днес ще има официален тържествен ритуал с

...
На връх Шипка днес ще има официален тържествен ритуал с
Коментари Харесай

Каракачанов: На "Шипка" днес ще има официален ритуал с почетна рота и оркестър въпреки забраната

" На връх " Шипка " през днешния ден ще има формален церемониален обред с почетна рота, почетен часовой, гвардейски оркестър, ще бъдат отдадени всички почести пред Паметника на свободата "!

Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов пред  Епицентър. бг  в отговор на въпроса дали армията ще съблюдава заповедта на регионалната администрация в Стара Загора, с която през вчерашния ден се анулираха офциалните тържества на паметния връх  в чест на националния празник Трети март.

Армията се управлява от устави, а не от нечии заповеди. Щом висшият главнокомандващ е на върха, армията извършва неговите заповеди, уточни още военният министър.

Каракачанов изясни, че локалният гарнизон на 61-ва Стрямска механизирана бригада под командването на бригаден военачалник Деян Дешков, ще бъде на връх " Шипка ".

 Припомняме, че през вчерашния ден от регионалната администрация на Стара Загора оповестиха, че по рекомендация на Националния действен щаб за болестта COVID-19 плануваният за през днешния ден - 3 март, формален обред за честване на 142 годишнина от Освобождението на България, се анулират.

  " Никой не може да анулира уставите на армията ", уточни министър Каракачанов, който недоумява по какъв начин може да бъде анулирано нещо, което се прави по уставите на БА.

 Въпреки анулацията президентът разгласи през вчерашния ден, че през днешния ден ще взе участие в отбелязването на Националния празник – 3 март на връх Шипка от 11.00 часа.  Румен Радев ще сервира цветя на връх Шипка и ще насочи одобрение по случай Националния празник на България. 

Отмяната няма да съблюдава и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева,  която също ще се качи на връх " Шипка ", ще отдаде респект и ще произнесе слово.

Тогава изниква въпросът - за какво регионалната администрация в Стара Загора издаде заповед, която никой не може да извърши? И какво се целеше с тази неуместна заповед?
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР