На влизане на заседанието на Висшия съдебен съвет тази сутрин

...
На влизане на заседанието на Висшия съдебен съвет тази сутрин
Коментари Харесай

Гешев с остър отговор за Рашков, лъже ли вътрешният министър

На влизане на съвещанието на Висшия правосъден съвет тази заран основният прокурор Иван Гешев разяснява изнесената през вчерашния ден от вътрешния министър Бойко Рашков информация за формираното досъдебно произвеждане против Асен Василев.

Образуваното досъдебно произвеждане против Василев е политически акт, съобщи Рашков в излъчено тази заран по бТВ изявление. Той сподели и документа за досъдебното произвеждане, което е било формирано и изиска да се пита прокуратурата за какво твърди противоположното.

" Препоръчвам на всеки, който се изрича по тези тематики, да се запознае с Конституцията. Не ми е известно до момента Конституцията да е суспендирана. Напълно споделям концепциите на министър-председателя за нулева приемливост към корупцията, както и визията му, че няма никой над закона. Г-н Рашков ще го разясня, когато каже нещо правилно. Разбрах, че отново е размахвал някакви листове в някакво предаване. Ако има изобщо следствие, въпреки съгласно Наказателно-процесуален кодекс от дълго време не се образуват досъдебни производства против съответно лице, а за съответни закононарушения, това значи, че господин Рашков ги е придобил по противозаконен метод ", съобщи Гешев.

Прокуратурата се оказва единствената бариера сред българските жители и беззаконието. Съдът се оказва последният пазач на законността и ще си свършим работата, както ни е заложено по конституция, разяснява още той. " Не бях свестен от Христо Иванов и Надежда Йорданова, че желая диалог за закриването на спецсъда. Предложих диалог за тематики, които те непрекъснато излагат - за пълномощията на основния прокурор ", разясни Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР