На учебния полигон Ново село беше открито съвместното тактическо учение

...
На учебния полигон Ново село беше открито съвместното тактическо учение
Коментари Харесай

Военно учение в Ново село

На образователния полигон „ Ново село " беше намерено взаимното тактическо обучение с бойни стрелби „ Ответен удар " 2019. То е част от национални и интернационалните учения, провеждани в Югоизточна Европа и Черноморския район това лято.

Шабла

В учението „ Ответен удар ", планувано от българска страна, вземат участие 600 военнослужещи от Сухопътните войски на Българската войска и 200 от сухопътните войски на Съединени американски щати, Албания, Република Северна Македония и Гърция. Бойните стрелби ще бъдат осъществявани с всички типове стрелково и групово въоръжение.
Бригаден военачалник Костадин Кузмов, пълководец на 2-ра механизирана бригада: Тук съчетаваме двата типа бойни дейности - защита и нахлуване. Като защитата ще бъде мобилна, а настъплението ще бъде от придвижване. Като се има поради многонационалния състав на батальона ще бъде един индикатор на това по какъв начин ние, нациите, които сме членки на НАТО и другарските такива страни, можем да бъдем общи или взаимни интервенции за обезпечаване сигурността на района.
Паралелно с учението „ Ответен удар " в България се организират и още две учения. В Шабла с присъединяване на Военновъздушните сили, сухопътните войски и военноморските сили на България и в регионите на трите летища Пловдив, Чешнегирово и Безмер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР