На церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 президентът Румен

...
На церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 президентът Румен
Коментари Харесай

Румен Радев удостои посланика на Република Судан Илхам Ахмед с орден „Мадарски конник“ първа степен

На гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев удостои с медал „Мадарски конник“ първа степен посланика на Република Судан Илхам Ахмед. Дипломатът получи висшето държавно отличие за нейните заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Република Судан.

 ace_0818_01 „ Благодаря на дипломат Илхам Ахмед за нейния потребен четиригодишен мандат в България. Тя използваше и най-малката опция, с цел да придвижи напред политическия разговор и нашето съдействие във всички евентуални сфери от съвместен интерес. След 25 години през 2017 година министърът на външните работи на Република Судан беше на посещаване у нас, което даде спомагателен тласък за развиването на нашите връзки “, уточни Румен Радев.

Държавният глава акцентира смисъла, което България отдава на връзките със Судан, както и на традициите на над 62 години дипломатически връзки, изпълнени с ползотворно другарство и съдействие.

„ България стои покрай страните от Близкия изток и арабския свят освен географски, само че и исторически. Това ни дава опция да вникнем в проблемите на този район доста по-дълбоко, да оценим тяхната комплексност и изчерпателност “, съобщи още президентът. Държавният глава добави, че точно по тази причина България печели доста по-лесно доверието на нашите сътрудници от района.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР