На церемония в Брюксел снощи Европейската комисия обяви 15 награди

...
На церемония в Брюксел снощи Европейската комисия обяви 15 награди
Коментари Харесай

Два български проекта са сред отличените в инициативата „Нов европейски Баухаус“

На гала в Брюксел нощес Европейската комисия разгласи 15 награди на тазгодишното издание на самодейността „ Нов европейски Баухаус " и 14 определени планове, които ще се възползват от вложения в размер на 65 милиона евро по първата покана за показване на оферти за новаторски дейности в границите на Европейската самодейност за градовете по Политиката на доближаване.

От 61 финалисти, 15 спечелили с образцови начинания на Новия европейски Баухаус ще получат парични награди и информационна поддръжка, с цел да продължат да създават и разпространяват своите планове и концепции.

Българският план „ Приоритизиране на местата и хората, които най-вече се нуждаят от тях " на Лаборатория за планиране на река Дунав - Русе е отличен в категорията „ Нови европейски първенци в региона на образованието ".

Българско присъединяване има и измежду отличените оферти за новаторски дейности на Европейски Съюз: в предпочитаната област „ Регенериране на градски пространства ", измежду наградените планове попада RELAUNCHTOWIN от Бургас.

Контекст

Инициативата Нов европейски Баухаус свързва Европейския зелен пакт с нашите жилищни пространства и прекарвания и приканва европейците да си показват и да изградят дружно стабилно и приобщаващо бъдеще, което е красиво за очите, мозъците и душите. Със специфичен бюджет на ЕФРР в размер на 450 милиона евро Европейската самодейност за градовете е нов инструмент в поддръжка на градското измерение на политиката на доближаване за интервала 2021-2027 година През програмния интервал 2021-2027 година минимум 8 % от средствата по ЕФРР във всяка страна членка би трябвало да бъдат вложени в цели и планове, определени от градовете и учредени на техните лични тактики за стабилно градско развиване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР