На транссексуалните жени ще бъде забранено да се състезават в

...
На транссексуалните жени ще бъде забранено да се състезават в
Коментари Харесай

„Поредна дискриминация“: Забраняват на транссексуални колоездачи да се състезават с жени

На транссексуалните дами ще бъде неразрешено да се състезават в надпреварите за дами на British Cycling, заяви Sky News.

Новата смяна в политиката поставя завършек на очакванията на транссексуалната колоездачкаЕмили Бриджисда се състезава в женски надпревари.

Изминаха 14 месеца, откогато на 22-годишната състезателка беше неразрешено да се състезава в първото си съревнование за дами в Дарби. Тогава Емилитрябваше да се изправи против петкратната олимпийска шампионка Лаура Кени, само че международното ръководствореши, че тя няма право да сесъстезава, тъй като към момента е записана като мъж колоездач.



Днешното известие за разпоредбите, което би трябвало да влезе в действие до края на годината, обгръща самобританските колоездачнисъбития.

Международният съюз на велосипедистите (UCI) исветовното ръководствотепърва ще афишират нова позиция за допустими транссексуални.

„ Ние мислим, че това е безусловно приобщаващо за всички. Създадохме нова отворена категория, в която всеки има опция да взе участие, както и несъстезателна политика, която е безусловно приобщаваща и налична. Няма да толерираме никаква форма на дискриминация инаистина е значимо да поддържаме, да съчувстваме, да сме състрадателни към спортистите, които са наранени от тази смяна в политиката. “

British Cycling сподели, че женската категория ще бъде за тези състезатели, чийто пол е избран като женски по рождение, и транссексуални мъже, които занапред ще стартират хормонална терапия.

Бриджис, която сложи народен връх за юноши над 25 благи през 2018 година, разгласи, че етранссексуална жена през октомври 2020 година и стартира хормонална терапия предходната година, с цел да понижи равнищата на тестостерон.

Тя разгласява изказване в Instagram след известието за British Cycling инападна организацията за възбраната.

„ Съгласна съм, че би трябвало да има нюансирана политическа полемика и да продължим да организираме проучвания, само че това не се случва. Това е просто следващата дискриминация ", сподели Бриджис.

Дътън отговори: „ Емили и редица спортисти явно са наранени от тази политика, само че това, което искахме да предоставим в този миг, е изясненост за посоката на придвижване. Решението, което взехме от името на British Cycling, е за цялата колоездачна общественост. “

Британското колоездене подражава на Британския триатлон, който предходната година разгласи проектите си за „ отворена категория “ за мъже, транссексуални дами и небинарни спортисти.

Международните управителни органи по лека атлетика и плуване не разрешиха на спортисти, които са родени като мъже, да се състезават в интернационалните надпревари за дами.

„ Много е мъчно. Разделящо е. Емоционално е. Засяга човешките същества. И ние безусловно изцяло разбираме и оценяваме това. Това беше сложен развой “, сподели Дътън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР