На този етап нямаме никакви опасения относно ваксината срещу коронавирус

...
На този етап нямаме никакви опасения относно ваксината срещу коронавирус
Коментари Харесай

Колко деца в България ще бъдат ваксинирани срещу коронавирус?

На този стадий нямаме никакви опасения по отношение на имунизацията против ковид за деца от 5 до 11 години. Очаквам към 1/3 от имунизираните родители в България да си имунизират децата. Не мога обаче да кажа какъв ще е ползата. Това съобщи представителят на България в Европейската организация по медикаментите (EMA) проф. Илко Гетов.

6 месеца е срокът на валидност на тази ваксина (на Pfizer/BioNTech). Дозите за деца са по-малки, посочи той пред Българска национална телевизия.
Ваксината на Pfizer е утвърдена за деца от 5 до 11 години от Европейската организация по медикаментите
Европейската организация по медикаментите (EMA) предлага използването на имунизацията против ковид " Комирнати ", която е разработка на Pfize...
Прочети повече
Децата като част от обществото са вероятни преносители на вируса. Ваксинирането е гаранция за връщането към обществен живот, настоя проф. Гетов. Има болести, които се вземат решение с повече дози ваксина, освен с една – дано не се поддаваме на спекулации, че някой печели на наш тил. Към днешна дата 52% от международното население е имунизирано – нали не можем да си мислим, че някой тъкмо с нас си прави опит, акцентира специалистът.

Д-р Веселина Кендерова разяснява пред bTV, че голям % деца минават ковид асимптоматично.

Същевременно проф. Гетов съобщи, че по отношение на имунизирането на бременни дами няма терзания.

Всички имат потребност от ваксина, единствено ние. Да, Германия е отправила питане за ваксини, които са в България, удостовери проф. Гетов.
Д-р Здравков: Децата с хронични болести би трябвало да се имунизират против COVID-19
Децата, които имат хронични болести, би трябвало да се ваксинират, когато има утвърдена за тях ваксина, а имунизацията на останалите тряб...
Прочети повече
В началото на 2021 година гледах с известни терзания към имунизациите, само че се убедих бързо, посочи проф. Гетов. И акцентира, че още никой не може да каже какъв брой време ще даде имунитет третата доза ваксина.

Седмицата на ковид: 9 области към този момент са в жълтата зона

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР