На този етап нямаме намерение да предприемаме подобен ход. Това

...
На този етап нямаме намерение да предприемаме подобен ход. Това
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев за Боташ: Големите евроатлантически тигри ГЕРБ и ДПС станаха малки тигърчета

На този стадий нямаме желание да подхващаме сходен ход. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " - " Ивайло Мирчев в отговор на въпрос ще изискат ли от обединението оставката на ръководителя на Народното събрание.

Ще следим деликатно работата му и в случай че има съображение, ще я желаяме, добави той.

Мирчев разяснява и отчета на парламентарната комисия, която завърши проверката на контракта сред " Булгаргаз " и турската компания " Боташ ", подписан от служебното държавно управление на Гълъб Донев в началото на 2023 година

Този контракт е подписан за 13 година, с 2,2 млрд.неустойка, и по него плащаме 1 млн. лв. дневно, даже и да не получаваме газ. Ключово във въпросния контракт е, че на никое място не написа, че не може да се придвижва съветски газ. Това е фундаментален проблем. Сключен е контракт, който ще зарежда Европа с съветски газ. Този контракт е подписан, откакто е почнала войната в Украйна, наложени са наказания на Русия. И все пак президентът Радев и неговото служебно държавно управление подписват този контракт. Другото, което стана ясно, е, че не е имало диалог по тематиката с Европейската комисия. Не желаеме мнението на Европейската комисия, тъй като знаем какъв ще бъде отговорът, уточни депутатът от " - ".

Има и по-интересен въпрос – за какво в Народното събрание се направи опит да се прикрие цялата спекулация " Боташ ". След напън от наша страна отчетът най-сетне беше вкаран в Народното събрание. Въпросът е за какво и не вземат отношение по въпроса. Тези партии, които се представяха като огромни евроатлантически тигри, сега се явяват като дребни тигърчета, които сладко махат с лапа. Отговорът тук се крие в сделката с Радев за служебния кабинет. Служебният кабинет явно е разграничен на квоти – с изключение на на, има министри, и на Радев и на, акцентира Ивайло Мирчев.

Той отбрани конституционните промени, свързани със служебното държавно управление.

Когато Радев си е назначил случаен фикус за министър председател, друго е да има Конституция, която да дава опция министър председателят да не е послушание на президента. Този, който е назначен за министър председател, би трябвало да има мъжеството да сформира държавно управление, което да придвижва страната напред. Премиерът, който и да е той, би трябвало да бъде общественик и да се държи държавнически, сподели още Мирчев.

Това, което приехме в този момент в Закона за правосъдната власт, е повече от това, което искахме през 2015 година в конституционната промяна на Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Промяната към този момент стартира с Конституцията след 15 година безвремие, с измененията в Закона за правосъдната власт измененията ще продължат, съобщи депутатът от " - ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР