“На този етап има воля са сформиране на редовен кабинет.”

...
“На този етап има воля са сформиране на редовен кабинет.”
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: На този етап има воля за редовен кабинет


“На този стадий има воля са съставяне на постоянен кабинет.” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и на ПГ “БСП за България” Атанас Зафиров в предаването “Денят On Air” по Bulgaria On Air.

“Днес завършиха последните диалози с групата на самостоятелните депутати. Първият кръг беше по програмата, върху която преди десетина дни работихме с останалите две партии. Очакваме на следващия ден да имаме приключен документ с включени предложенията на “Има подобен народ” и самостоятелните национални представители”, заключи Зафиров.

“БСП резервира висока степен на диалогичност до момента в управлението”, напомни той и означи, че третият мандат е спешен и опция на политиците да поправят позволените неточности, като старания за това би трябвало да бъдат положени от всички.

По думите на Атанас Зафиров в диалозите досега никой не е изтъкнал непреодолими условия. “Не виждам нищо, което с положително предпочитание, с диалогичност, с приоритизиране на задачите да не може да бъде решено”, посочи социалистът.

“Подкрепяме “Продължаваме промяната” в извеждането като приоритет на битката с корупцията. Безспорно антикорупционния закон и тематиката с КПКОНПИ е един от фундаментите на тази борба и от решаването на този проблем значително би станало ясно какво е желанието на политическите субекти да водят действително битка с корупцията”, разяснява Зафиров.

Според него при една ускорена работа, съкратени периоди и изключителни съвещания законодателството за КПКОНПИ може да бъде признато в рационални периоди, само че предизвести, че бързането от време на време не води до положителни резултати и образецът с решението на Конституционния съд за ръководителя на КЕВР би трябвало да служи като алена лампа.

По отношение на кандидатурата на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ, заместник-председателят на Българска социалистическа партия съобщи, че никой от участниците в диалозите не го е сложил като непреодолима спънка.

“Нашата теза държавното управление да бъде с политически лица намира схващане. Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност в задаващите се тежки месеци. Да се скрием зад специалисти би било безконтролно. Бушуващата на по-малко от 200 км. от нас война не ни разрешава да бъдем безотговорни”, заключи Атанас Зафиров.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР