На този ден, преди 4 години в 18:30 часа тежка

...
На този ден, преди 4 години в 18:30 часа тежка
Коментари Харесай

Помните ли красивата бургазлийка Антоанета, която бе убита на пешеходна пътека? Ето какво направиха близките й 4 години след трагедията

На този ден, преди 4 години в 18:30 часа тежка злополука на бул. " Димитър Димов " в Бургас прати в кома 18-годишно лъчезарно момиче. Антоанета Димитрова имаше своите фантазии, упоритости, избираше си рокля за абитуриентския бал и приготвяше за кандидатстване в първокласен университет.  Стремежът й обаче бе пречупен по безразсъден метод. Момичето бе блъснато на пешеходната пътека от тогавашния началник на " Бургасинвест " ЕООД Атанас Щерев и след няколко часа борба за живот издъхна.

4 години по-късно мястото на Антоанета на масата, по празници и в абитуриентския албум на випуска, към момента стои празно. За нея споменът не умира, болката в сърцата на фамилията и приятелите й към момента не стихва. Днес фамилията й се пробва да продължи живота си. За тях е доста, но доста мъчно. В нейна чест околните й сложиха до надгробна плоча снежнобяла мраморна нимфа, висока към 1,5 метра, написа " Флагман ".

„ Направихме, с цел да я почетем. Носим постоянно цветя, изработихме сърце от камъни, само че това няма да я върне…”, показа с болежка бащата на момичето – Георги Димитров, който всеки ден претърпява трагичния миг, когато схваща, че дребната му принцеса към този момент я няма.


Свещите в каменното сърце на гроба още не са изгорели до дъно

Сестрата й - през днешния ден 28-годишната Станимира Димитрова запечатва вечно загатна за най-любимото и усмихнато за нея дете, като кръщава първородната си рожба с красивото име Антоанета.

Станимира има бебенце на 3 месеца, тя и брачният партньор й живеят в Созопол, само че „ всякога щом огледа дребното кърмаче, се сеща за по-малката си сестричка”, описа още почерненият татко Георги. Той показа още, че имат намерение да повдигнат каменна плоча на мястото на случая, само че на по-късен стадий, откакто получат позволение от Общината.

Инцидентът вечно промени живота и на Атанас Щерев, който понесе тежък удар . Тогава той бе началник на общинското дружество " Бургасинвест " ЕООД, човек с престиж и въздействие в града. След злополуката с лишен човешки живот Щерев бе заставен да подаде оставка, а по-късно стартира цялостен одит на сдружението.

Атанас Щерев бе наказан на три години затвор, а след влизането в действие на присъдата си изчезна от България. В началото на 2017 година бе открит в Нюрберг и екстрадиран в България, с цел да изтърпи присъдата си. Щерев сега е в затворническото общежитие, покаял се, само че със унищожен живот.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР