"На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито",

...
"На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито",
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито

"На тези избори гласове се купуваха нападателно, надменно и намерено ", сподели през днешния ден по Би Ти Ви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Попитана, дали има доказателства за изказванията си, тя посочи, че работа на полицията е да откри доказателства, а партиите единствено подават сигнали.
Вчера от Българска социалистическа партия оповестиха, че поради сигнали за нарушавания ще желаят броене на бюлетините и вероятно анулиране на кметските избори в Шумен и Ловеч.
Партията ще поддържа и инициативния комитет на Мая Манолова при вероятно искане за анулиране на изборите в София. Решенията ще бъдат обсъждани от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия през днешния ден.
На изказванията, че всички партии купуват гласове Корнелия Нинова уточни, че с цел да купуваш гласове, би трябвало да имаш запас, а той е в ръководещата партия. Тя разгласи още, че Българска социалистическа партия е направила красива акция.
"Ниска интензивност, невалидни бюлетини, незаинтересованост, това бяха проблемите на локалните избори ", заключи Нинова. Успешното показване на Българска социалистическа партия, изразяващо се в спечелването на кметските места в 62 общини, измежду които 4 огромни регионални града, тя изясни с това, че тактиката "Визия за България " е прераснала в стратегия за всяка община съответно с съответни и ясни ограничения. Други фактори били налагането на новото потомство политици и дейната и динамична предизборна акция.
Корнелия Нинова изрази мнение, че Бойко Борисов, като водач на ГЕРБ стартира промени в партията, каквито тя е направила преди три години. "Той приказва за мандатност на кметовете, ни го въведохме за депутатите ", разясни тя.
Мнението на Нинова е, че Борисов стартира промяната късно и по неправилен метод. Тя изрази и удивление, че не се вкарва ограничаване и за мандатите на водача на партията. "Аз мога да бъда ръководител на Българска социалистическа партия два мандата - 8 години. Той не счита да си отива, а си лимитира хората ", добави водачът на левицата.
В отговор на въпрос Нинова посочи, че положителното показване на локалните избори няма да успокои вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия. "Дали съм мощен водач, или не, ще покажат годините. Но откогато съм на поста, Българска социалистическа партия си ускорява въздействието ", заключи тя
Корнелия Нинова сподели, че след балотажа е говорила с Мая Манолова по телефона, само че в диалога не е ставало дума за проектите за бъдещето на някогашния омбудсман. "Не мога да предсказвам какво ще прави - нова партия, или ще се върне в Българска социалистическа партия. Предпочитам да разясня дейности, а не думи ", добави водачът на левицата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР