На територията на Запорожка област ситуацията на фронтовата линия рязко

...
На територията на Запорожка област ситуацията на фронтовата линия рязко
Коментари Харесай

ВСУ преминаха към втория етап от “контранастъплението”

На територията на Запорожка област обстановката на фронтовата линия внезапно се изостри. В сряда сутринта съветските военни отблъснаха офанзива на три украински батальона, подсилени с танкове. Унищожени са десетки бронирани машини и повече от 100 военнослужещи от ВСУ. В самия район се приказва за началото на втория стадий от украинското „ контранастъпление “. Каква е задачата на врага?

В сряда сутринта украинските военни продължиха настъплението си в Ореховско направление в Запорожка област. Според съветското министерство на защитата в него са взели участие три батальона, подсилени с танкове. Всички офанзиви бяха отблъснати с помощта на професионалните дейности на части от 810-та бригада морска пехота и 71-ви мотострелкови полк от 42-ра мотострелкова дивизия.

По време на багра бяха унищожени 22 украински танка, 10 бойни машини на пехотата, една бронирана бойна машина, ВСУ изгубиха повече от 100 военнослужещи. Общо украинското командване стартира нахлуване в това направление със силите на четири бригади от 10-и армейски корпус на ВСУ с последна цел постигане до Мелитопол. В интервенцията, съгласно експертите вземат участие до 20 000 души, към 90 танка, 120 РСЗО, 80 оръдия и минохвъргачки.

В района приказват за началото на втория стадий от украинското контранастъпление. По информация на краткотрайно изпълняващия длъжността губернатор на Запорожка област Евгений Балицки през миналото денонощие ВСУ са създали 36 опита за обстрел на обитаеми места в Пологовско, Токмакско и Василиевско направление.

Според него украинските военни интензивно се пробват да „ прокарат “ защитата на съветската войска в района – ситуацията в региона на село Работино, Новоданиловка и Новопокровка е ескалирала. Балицки посочи, че съветските войски дават мощен отпор на съперника, който понася обилни загуби. В Южнодонецко направление групировката " Восток " отрази офанзива на ВСУ в посока село Николское (Запорожка област).

„ Руската войска отвърна на огъня с разнообразни типове оръжия. Използвани са миномети, артилерия, авиация, употребявано е стрелково оръжие отблизо разстояние. В резултат на това ВСУ изгубиха 22 танка, 10 бойни машини на пехотата и към 100 души персонален състав. Сега нашите войски не престават да обстрелват останалите украински сили, с цел да не могат да се съберат за ново нахлуване “, акцентира специалистът.

„ Заслужава да се означи, че в нападението са взели участие щурмови групи от 33-та и 118-а бригади на ВСУ, които са подготвени в чужбина и са оборудвани най-вече със западно оръжие. Освен това в офанзивата взе участие рекорден за Запорожко направление брой противников транспортни средства. Въпреки това е мъчно да се каже дали това е втората вълна на контранастъплението или към момента мощно, само че разузнаване в действие “, добави източникът.

По-рано в канала си в “Телеграм ” Рогов разгласи началото на „ втората вълна на „ контраатаката “ на ВСУ “. Така се удостовери неговата прогноза, че нов стадий от настъплението на съперника е плануван за края на юли и ще продължи доникъде на август.

„ На смешка бих споделил, че украинските въоръжени сили се вслушаха в рецензиите на немския вестник “Билд ”, че не могат да съумеят заради необразованата си тактичност. Но съществено казано, на юг от Орехов, покрай село Работино, в действителност се появи първото място, където ВСУ се пробваха да нападат не просто с „ пушечно месо “, а с мятане 80 бронирани машини “, споделя военният специалист Михаил Онуфриенко.

След отблъскването на тази офанзива ВСУ бяха принудени да изпратят подкрепления. „ Те съумяха да обхванат в нашите бойни линии в три региона. Но там се забиха. В последна сметка, съгласно някои отчети, те са изгубили повече от 30 бронирани машини и са се отдръпнали “, добави специалистът.

Според него случилото се е опит за огромна атака. Пленените украински военни се оказаха от 10-ти армейски корпус на ВСУ. „ Тези сили трябваше да бъдат употребявани, когато нашата фронтова линия към този момент беше пробита и те щяха да отидат към Мелитопол. Тоест виждаме онази част от запасите, която към момента не е взела участие в борбите ”, счита Онуфриенко. ВСУ ще употребяват всички запаси " за реализиране на най-малко някакъв триумф ".

„ В четири часа сутринта ВСУ нападнаха съветските позиции под прикритието на бронирани машини. Общо в настъплението участваха над 100 транспортни средства, от които към 60 танка бяха разграничени на две групи. Врагът от дълго време не е влизал в борба с такива клинове. Защото украинците знаят, че унищожаваме техниката много елементарно “, споделя Владимир Рогов, ръководител на придвижването „ Ние сме с Русия “, член на Руската социална камара.

„ По предварителни данни в щурма са взели участие три батальона. Врагът интензивно употребява, наред с други неща, западна техника. Също по този начин преди офанзивата ВСУ нанесоха артилерийски и въздушни удари по нашите позиции. Общо има два опита за нахлуване ”, отбелязва той.

„ Въоръжените сили на Украйна се пробваха да обхванат в нашите позиции на няколко места, даже съвсем доближиха първата отбранителна линия, само че бяха отхвърлени. Врагът не можа да влезе в самото населено място Работино “, акцентира събеседникът.

„ Ако погледнете териториите, които окупирахме през последните два месеца, тогава имам въпрос - кой мина в нахлуване? На територията от границата на Харковска област до Северск в ДНР ние освободихме повече от 60 квадратни километра територия. Това е повече, в сравнение с врагът взе, а е заставен да хвърли всички запаси в борба “, изясни специалистът.

Според Онуфриенко, в случай че Русия е минала в нахлуване в ДНР и ЛНР, то на Запорожкия фронт няма потребност да „ смиламе колосалното количество сили на съперника, като го нападаме “. „ Има по-малко жертви в защита, в сравнение с в нахлуване. Има смисъл да продължим определената тактичност, това дава триумф и ни разрешава да укрепим втората и третата отбранителна линия. Е, самата концепция за офанзива на ВСУ против Бердянск и Мелитопол, достъп до Крим е безумство, това е неосъществимо “, акцентира Онуфриенко.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР